avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Web scraping site de banking?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Web scraping site de banking?

Am creat un mic progrămel pentru uz personal care face web scraping de pe site-ul unei bănci din România.

Ce înseamnă asta, mai exact: este o automatizare a activității unui utilizator real, se deschide (automat) un browser, navighează către adresa site-ului, introduce numele meu de utilizator, introduce parola (pe care o specific eu de fiecare dată, folosind digipass-ul), se loghează și apoi citește sumele existente în toate conturile, salvându-le într-un fișier local.

Chestia asta îmi folosește ca să pot ține evidența (mai eficient) asupra ceea ce se întâmplă prin conturile mele, să fac grafice, practic niște rapoarte pe care site-ul lor nu le oferă într-un mod care-mi convine mie.

Întrebarea ar fi în ce măsură această activitate este legală, deoarece n-am descoperit ceva clar în documentele lor de "Termeni și condiții".

Precizări:
- programul nu este public momentan, nu va fi comercializat vreodată, cel mult va fi făcut disponibil ca open source pentru cine e interesat
- programul nu face absolut nimic ce un utilizator nu ar putea să facă (deci nu vă gândiți la hacking și alte prostii); el doar completează automat user/parolă, dă niște click-uri și salvează ce apare pe ecran într-un fișier - exact ce poate face și un utilizator, doar că mult mai repede.

Alte discuții în legătură

Probleme de logare luizaec luizaec Sunt utilizatorul nicole71 si mi-am facut cont in data de 13.05.2009. Am instiintat si o colega despre \"avocatnet\", iar aceasta si-a deschis contul luizaec ... (vezi toată discuția)
Revisal modificat 16.08.2011 Irmuresan Irmuresan Imi spune si mie cineva, va rog, cum se genereaza fisierul xml in noua forma de revisal? (vezi toată discuția)
Santaj informatic/date furate/imi cere bani DoruD DoruD Buna ziua Am primit un mail (in folderul Spam) de la un individ care sustine ca a instalat un malware pe un site pentru adulti , ca eu am accesat situl si el ... (vezi toată discuția)