avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Se poate cere o noua expertiza medico-legala in apel ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Se poate cere o noua expertiza medico-legala in apel in proces penal?

buna ziua. ma aflu in faza de apel a unui proces penal si mi-a fost acceptata o noua expertiza medico-legala dar nu mi s-a adus la cunostinta de catre instanta decat modul in care urmeaza sa o fac, fara a-mi explica care sunt pasii de urmat. s-a stabilit ca expertiza se va face pana la data fixata pentru proces dar nu mi s-a inmanat un act cu care sa ma prezint la biroul de expertize medico-legale. inainte de acceptarea expertizei, eu am fost la medicul legist dar acesta mi-a adus la cunoastinta ca nu se poate face o noua expertiza decat daca o cere instanta. in prezent sunt indeplinite aceste conditii dar instanta nu mi-a inmanat un act care sa ateste acest lucru. sa inteleg ca urmeaza sa trimita o instiintare serviciului de medicina-legala sau eu trebuie sa iau de la tribunal acte? va multumesc
Cel mai recent răspuns: luciantec , utilizator 08:31, 3 Aprilie 2014
Daca v-a fost acceptata o asemenea expertiza, atunci trebuie sa se regaseasca in incheierea de sedinta de la acea data.

Mergeti la arhiva instantei si solicitati copie dupa incheierea de sedinta, urmand ca de acolo sa aflati cum se va proceda. Probabil, instanta va emite o adresa in acest sens, care va fi trimisa la IML sau vi se va inmana dvs. ca sa mergeti cu ea.

Daca nu sunteti parte in dosar, nu veti primi niciun fel de informatii de la arhiva si nici nu vi se va permite studiul dosarului sau efectuarea de copii xerox dupa actele din dosar.
Instanta va trimite o adresa catre Serviciul de Medicina- Legala pentru efectuarea expertizei medico- legale, obiectivele incuviintate si data pana la care urmeaza sa fie efectuata, respectiv termenul de judecata care a fost fixat.
Dvs. urmeaza sa luati legatura cu Serviciul de Medicina -Legala, sa verificati daca s-a primit adresa ( asta cam dupa o saptamana de la data la care instanta a incuviintat expertiza), sa verificati zilele cand se intruneste comisia, sa va programati si sa achitati taxa pentru efectuarea acesteia.
De asemenea sa pastrati chitanta si sa depuneti instantei dovada achitarii acestia.
Fara adresa de la instanta nu se va efectua expertiza IML.
Incercati sa va informati la instanta cand a plecat adresa catre IML.
va multumesc pentru lamuriri. eu sunt parte vatamata in proces si la incheierea sedintei s-a specificat unde, cand si cum voi face aceasta noua expertiza dar nu mi-a fost destul de clar care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez. acum datorita raspunsurilor dvs, voi sti ce trebuie sa fac. inca o data, va multumesc pentru raspunsuri.
Dupa ce a plecat adresa dupa 3 zile puteti merge la IML ca o vor primi daca este in acelasi oras cu instanta.

Alte discuții în legătură

Intr-un dosar penal malpraxis medical am solicitat o noua expertiza ... Alina Avila Alina Avila Intr-un dosar penal malpraxis medical am solicitat o noua expertiza medico legala efectuata de medicina superioara si nu am primit nici un răspuns de 6 luni ... (vezi toată discuția)
Intrare in posesie acte expertiza leonardy44 leonardy44 Buna dimineata! ca si persoana expertizata in cazul unei comisii de expertiza psihiatrica (solicitata de o institutie),pot intra in posesia ... (vezi toată discuția)
Buna seara. acum câteva luni am găsit legea prin care se specifica ... AdinaTopala AdinaTopala Termen legal rezultat autopsie! Buna seara. Acum câteva luni am găsit legea prin care se specifica că termenul legal în vedere eliberării rezultatului ... (vezi toată discuția)