Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... intrare in posesie acte expertiza
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

intrare in posesie acte expertiza

Buna dimineata!
ca si persoana expertizata in cazul unei comisii de expertiza psihiatrica (solicitata de o institutie),pot intra in posesia rezultatului,adresandu ma spitalului unde s a facut expertiza?
este legal,sa am acest drept?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ankkat , utilizator 20:49, 8 Februarie 2020
Inteleg ca expertiza psihiatrica nu a fost ceruta de un organism judiciar (instanta de judecata, parchet).
Raportul de expertiza se preda institutiei care l-a solicitat si platit.
Raportul de expertiza ajunge in posesia persoanei expertizate conform prevederilor din ROI al firmei care stabileste necesitatea si conditiile efectuarii expertizarii.
multumesc!
Exp. medico-legala psihiatrica se face doar la solicitarea organelor judiciare; cu acordul lor puteti primi o copie de la ei
Nu mai dupa verificarea de catre organul judiciar si dupa caz, expertiza poate fi pusa la dispozitia persoanei interesate. Se face mentiune in acest sens, dupa caz, de catre procuror prin ordonanta sau de catre instanta prin incheiere de sedinta.
multumesc! iml nu mi elibereaza aceasta nici daca depun cerere...
avand in vedere ca expertiza a fost ceruta de instanta de judecata,pot depune cere catre instanta sa mi elibeeze rezultatul expertizei?
multumesc!

Alte discuții în legătură

Expertiza in noul cod de procedura penala aprobat prin legea nr. 135/ 2010, in vigoare incepand cu data de 01.02.2014 POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE CAPITOLUL VII Expertiza ART. 172 Dispunerea efectuării expertizei (1) Efectuarea unei expertize se dispune când pentru constatarea, clarificarea sau ... (vezi toată discuția)
Expertiza psihiatrică Mahu Mihai Mahu Mihai Un lucrător de poliție când are dreptul legal să emită Ordonanta de expertiza psihiatrică asupra unui titular de permis de conducere auto?Titularul are ... (vezi toată discuția)
Expertiza inml ady m ady m Am facut o expertiza psihiatrica la cerere la INML Mina Minovici,intrucat am permisul de conducere retras pe motive medicale.Rezultatul si concluziile acestei ... (vezi toată discuția)