avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Plata taxei rezervare denumire ONG are valabilitate?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Plata taxei rezervare denumire ONG are valabilitate?

Buna ziua,

As dori sa stiu daca depunerea cererii de rezervare a denumirii unei asociatii trebuie facuta intr-un anumit interval de la plata taxei la trezorerie.
Am achitat cei 36 de lei vineri (28 martie), cu intentia de a depune cererea astazi (luni, 31 martie), insa nu am ajuns la Min. Justitiei si as vrea sa stiu daca este in regula sa depun cererea maine sau chiar poimaine avand in vedere ca vor fi trecut mai multe zile de la plata taxei.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: moonprincess , utilizator 11:58, 1 Aprilie 2014
Dovada rezervarii denumirii are o valabilitate de 3 luni de la data emiterii acesteia. Asadar, puteti depune cererea de rezervarea fara nicio problema.
In principiu poate fi oricat de veche taxa daca e in cuantumul cerut de lege la data depunerii cererii, ca statul nu poate fi decat fericit si recunoscutor pentru aceasta creditare fara dobanda, ca in esenta asta inseamna sa platesti niste servicii cu timp mai mult inainte de a iti fi prestate.... Sigura discutie este daca o taxa platita acum ar fi suficienta de exemplu anul viitor la o cerere de rezervare de denumire in caz ca s-a majorat intre timp cuantumul acelei taxe....
freeelis a scris:

Dovada rezervarii denumirii are o valabilitate de 3 luni de la data emiterii acesteia. Asadar, puteti depune cererea de rezervarea fara nicio problema.

Gresit! Valabilitatea disponibilitatii denumirii este de 6 luni de la data emiterii, cu drept de prelungire pentru inca 3 luni, in care caz se mai achita 18 lei.
Multumesc pentru raspunsuri. Eram la curent cu valabilitatea rezervarii in sine, cea de 6 luni, ceea ce nu stiam era daca pot depune cererea la mai mult de o zi de la plata taxei la trezorerie. Acum m-am lamurit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata taxa rezervare denumire ong online moonprincess moonprincess Buna ziua, As dori sa stiu daca pot achita taxa de rezervare a denumirii unui ONG prin internet banking si care este exact valoarea acestei taxe, 5 sau 36 ... (vezi toată discuția)
Denumire asociatie roxy_dancer007 roxy_dancer007 Data post: Luni, 13 Iulie 2009, 10:53 Subiect: intrebare denumire asociatie buna ziua pentru rezervarea denumirii unei asociatii am inteles ca trebuie ... (vezi toată discuția)
Comunicare date din registrul national Luy20 Luy20 Buna seara.. Vreau sa depun la MJ o cerere de comunicare date pentru o asociatie din jud. Giurgiu. Unde pot achita taxele pentru 2 rubrici si in cat timp pot ... (vezi toată discuția)