avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Parcari publice cu plata pe banda intai a strazilor
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Parcari publice cu plata pe banda intai a strazilor

Locuiesc in Turda si am o intrebare de adresat oricui se pricepe sa dea un raspuns.Situatia este urmatoarea:pe multe strazi de aici sau trasat niste linii aproape de trotuar si in felul asta sau creat asa numite parcari cu plata.nu se asigura nici o facilitate pentru banii platiti.in afara de asta fiind pe strada partea carosabila se ingusteaza si cel mai deranjant este ca drumul public se foloseste pentru generarea de profit care nu mai este public ci privat.nu este nimic amenajat decat liniile pe carosabil si amenajarea punctelor de plata.oare este legal? Este vreo organizatie care sa poata verifica legalitatea acestor parcari.unde pot face o sesizare pentru verificare si eventual indreptarea situatiei?
Cel mai recent răspuns: chichea , utilizator 22:57, 1 Aprilie 2014
Da, este o situatie hilara, care se pare ca este posibila numai in Romania.
Nu se mai stie cum sa se mai faca pentru a se castiga "cascaval" abuziv.
Pai, in primul rand faceti o sesizare la Primaria orasului, poate ca a fost data o hotarare pentru infiintarea acelor spatii si castigurile intra in buget. Daca sunt private atunci probabil ca se da procent din incasari catre Primarie, care probabil este foarte mic.
(Mai cunostem astfel de "inginerii" abuzive si in detrimentul bunului cetatean care este platitor de taxe si impozite, insa nerespectat si abuzat ... prin tot felul de "artificii" ale unora si altora.)
Faceti si o sesizare la ONPC si precizati ca nu primiti nimic in schimbul taxei platite si ca sunteti expus abuziv la eventuale posibile pericole, etc.
Va descurcati cumva dumneavoastra sa faceti demersuri catre autoritati.
Succes !
Mihail_POPA a scris:



Faceti si o sesizare la ONPC si precizati ca nu primiti nimic in schimbul taxei platite si ca sunteti expus abuziv la eventuale posibile pericole, etc.




ONPC?
Probabil este vorba despre autoritatea nationala de protectia consumatorului ANPC
Aceasta autoritate nu se implica in solutionarea de astfel de situatii,avand in vedere inexistenta documentului prin care administratorul/proprietarul spatiului de parcare concesionat sa isi asume responsabilitatea asigurarii unor servicii
Concret ,detinatorul de autorizatie de concesionare spatiu de parcare auto,in caz de eveniment ,conditionat de circumstante se poate institui cu pretentii direct impotriva vinovatului
Este situatie identica cu spatiile de parcare concesionate in aproprierea imobilelor de locuit in comun,unde desi se achita anual taxa la buget,primaria nu raspunde pentru eventuale prejudici cauzate bunurilor mobile legal parcate in spatiile concesionate
Pai ideea mea este sa incerc sa gasesc ceva ilegalitate in alocarea unei bucati de drum public pentru a se face profit.Eu ma gandeam la curtea de conturi sau ceva .este intradevar HCL pentru infiintarea unui serviciu de parcari dar cu siguranta nu exista contracte de concesiune pentru cazul aratat pentru ca mi se pare aiuristic sa inchiriezi o parte a unui drum public.
Asta caut aici.cum sa demonstrez abuzul sau ce organism credeti voi ca poate face asta
Ultima modificare: Marți, 1 Aprilie 2014
chichea, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare langa geam masinageam masinageam Salut . , am un apartament la parter , in urma cu un an a fost amenajata o parcare la aproximativ 2 metrii de geam . Este normal sa aud eu ... (vezi toată discuția)
Loc de parcare ''rezervat'' fara contract de concesiune Ionutbog Ionutbog Locuiesc la etajul 1 si vecinul care locuieste in apartamentul de la parter mi-a solicitat sa-mi mut masina de pe trotuarul din dreptul gardului lui pe motiv ... (vezi toată discuția)
Blocare in parcare cetateanuly cetateanuly Buna ziua Exista in legislatie o sanctiune pentru nesimtitii care blocheaza intentionat alte masini in parcare doar ca sa se distreze? (vezi toată discuția)