avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Loc de parcare \'\'rezervat\'\' fara contract de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Loc de parcare ''rezervat'' fara contract de concesiune

Locuiesc la etajul 1 si vecinul care locuieste in apartamentul de la parter mi-a solicitat sa-mi mut masina de pe trotuarul din dreptul gardului lui pe motiv ca acela este locul dansului de parcare.

I-am explicat ca poate fi al lui doar daca are contract de concesiune sau titlu de proprietate. Evident ca nu exista nici unul nici celalalt deoarece acolo este proprietatea statului.

De cateva zile si-a pus un afis pe gard cu metiunea: NU PARCATI - LOC DE PARCARE REZERVAT GL-18-ZT....

Vis a vis de acest trotuar sunt locuri de parcare concesionate. I-am explicat ca vecinii concesionari au dreptul la parcare pt ca au platit. Nu a inteles in nici un fel motivand ca de cativa ani el parcheaza aici si toti vecinii respecta acest lucru.

Deocamdata am renuntat sa mai parchez acolo doar pentru a evita un conflict.

Am parcat in fata vecinului de la parter din spatele blocului. Aceeasi poezie, acelasi refren.

Va rog sa-mi spuneti daca gresesc parcand pe locul acela?
Care este modalitatea de a reclama acest abuz?
Ce pot face pentru a-l determina sa nu mai vina la mine la usa sa-mi spuna sa-mi mut masina?



Ultima modificare: Joi, 20 August 2015
Ionutbog, utilizator
Cel mai recent răspuns: silviu1975 , utilizator 11:24, 10 Septembrie 2015
Contactati politistul de proximitate din zona dumneavoastra si solicitati-i sprijinul. Poate o discutie in trei va aduce intelegere. Eu cred ca atat timp cat nu e un loc concesionat, are dreptul oricine sa parcheze acolo daca nu este interzisa parcarea pe acel trotuar.
Eu nu cred ca exista loc de parcare concesionat, in tara asta, pe un trotuar pe care in mod normal trebuie sa circule doar pietonii.
Ba da. In Drumul Taberei exista locuri de parcare platite la primarie pe trotuar.
Am vazut si eu in D.T., totusi cred c-au fost amenajate de un grup de cetateni cu initiativa...
incerc sa dau si eu un raspuns

Va rog sa-mi spuneti daca gresesc parcand pe locul acela?
Codul rutier, definitie trotuar – spatiul longitudinal situat în partea laterala a drumului, separat în mod vizibil de partea carosabila prin diferenta sau fara diferenta de nivel, destinat circulatiei pietonilor

Care este modalitatea de a reclama acest abuz?
Care abuz? Ca v-a spus sa mutati masina dvs de pe trotuar ca sa parcheze el? Sau probabil a folosit un altfel de ton, injurii etc. In acest caz, actionati-l conform legii.

Ce pot face pentru a-l determina sa nu mai vina la mine la usa sa-mi spuna sa-mi mut masina?
O parere: faceti ca ceilalti locatari "de cativa ani el parcheaza aici si toti vecinii respecta acest lucru."

Cautati un alt loc de parcare. Scapati de stres, discutii etc. Si aveti si relatii bune cu ceilalti locatari. De cand cu ideea "ca-i spatiu public" nu mai exista respect si intelegere intre oameni. Doar regula primului venit / sosit ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare in fata casei in cazul unei strazi pe care parcarile nu sunt delimitate marya86 marya86 Buna ziua, As avea o intrebare legata de parcarea in fata casei mele. Locuim pe o strada ingusta, pe partea pe care locuim noi exista trotuar, dar casele nu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! recent am achizitionat o proprietate apedro apedro Buna ziua ! Recent am achizitionat o proprietate care are delimitare un gard din tabla, cam 30 ml pe doua laturi, intr-un carier de case. Pe latura unde am ... (vezi toată discuția)
Parcare în fața casei mele RoxanaFl. RoxanaFl. Parcare în fața casei mele. Bună ziua, Locuiesc la casa, iar în fața casei mele parchează frecvent vecinul de vis-a-vis, care are 2 laturi pe care ... (vezi toată discuția)