avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare pasaport minor
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare pasaport minor

buna ziua am un baietel de 13 ani care locuieste cu mama mea in italia ,acestuia ia expirat pasaportul ce acte imi trebuie sa i pot schimba eu pasaportul aici in tara.tin sa mentionez ca am custodia copilului

Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 10:20, 1 Aprilie 2014
Nu puteti sa ii faceti pasaport in absenta.
Exista posibilitatea sa ii faceti mamei o procura speciala la un notar pentru a insoti copilul la consulat ca sa depuna actele + sa ridice pasaportul insa ar trebui sa aveti motive serioase pentru asta (de ex. o adeverinta de la medicul de familie ca nu va puteti deplasa in Italia).

Odata cu procura sa trimiteti si sentinta de divort in original (sa aiba mentiunea definitiva sau definitiva si irevocabila ).
Cititi aici actele/documentele de care e nevoie:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecare minor din tara broasca maria broasca maria ce acte imi trebuie sa pot trimite baiatul in vizita la tatal sau in italia cu o terta persoana? Baiatul are pasaport pt ca a fost si vara trecuta acolo dar ... (vezi toată discuția)
Pasaport lorry10 lorry10 Buna ziua, as dori sa aflu conditiile pt eliberarea pasaportului pt fiul meu in varsta de opt ani.Am divortat de sotul meu,am castigat custodia copilului,am ... (vezi toată discuția)
Insotirea minorului in afara granitelor romaniei riana riana buna ziua, sunt matusa din partea mamei a minorului de 11 ani. vreau sa merg cu minorul inafara ue, respectiv in turcia, minorul are pasaport individual dr ... (vezi toată discuția)