avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Bursa de valori Mostenire actiuni SIF Transilvania
Discuție deschisă în Bursa de valori

Mostenire actiuni SIF Transilvania

Buna ziua am mostenit doua certificate de actionar in valoare de 975000 lei vechi la sif Transilvania, sant pe numele tatalui si mamei care au decedat , pot sa le vand si care ar fi valoarea ? am nevoie de ce acte sa dovedesc ca sant fiul ? muttumesc, .
Cel mai recent răspuns: humble , utilizator 01:37, 11 Aprilie 2014
Persoanele avand vocatie de mostenitor trebuie sa se adreseze societatii de depozitare si registru Depozitarul Central S.A., cu sediul social in B-dul Carol I nr.34-36, cladirea IBC Modern, etajele 3, 8 si 9, sector 2, Bucuresti avand telefon 021/4085800, 021/4085846, unde, prezentand certificatul de deces al titularului actiunilor, vor solicita, in vederea dezbaterii succesiunii, emiterea unui extras de cont cuprinzand situatia la zi a actiunilor detinute de persoana decedata. Consultati si raspunsul la intrebarea urmatoare.

Dupa obtinerea acestui document si dezbaterea succesiunii pentru toate actiunile detinute de persoana decedata, mostenitorii se vor adresa Depozitarului Central, solicitand efectuarea transferului actiunilor pe numele acestora in registrul actionarilor (in baza certificatului de mostenitor, a certificatului de deces, a certificatului de actionar si a actelor de identitate ale mostenitorilor, contra platii unei taxe), precum si primirea unor documente numite �Confirmari de transfer al actiunilor�.

Pentru relatii suplimentare mostenitorii se pot adresa societatii de depozitare si registru mai sus mentionate.

Dupa efectuarea transferului, noii proprietari ai actiunilor pot solicita S.I.F. Transilvania plata dividendelor neridicate pana la data respectiva, in baza unor cereri insotite de copii dupa confirmarile de transfer al actiunilor.

Informatiile sunt luate de la adresa: [ link extern ]


Corect George. Mai bine nu puteai sa formulezi raspunsul. Sint un memonrbu al acestui site de cand a fost lansat, insa nu am fost activ, principalul motiv este faptul ca nu se vorbeste decat de problemele locale, fie ele juridice, business sau orice alt subiect.

Cu dezamagire spun lucrurile astea. Noi romanii avem tendinta de a vorbi despre problemele de pe plan local si si atat, parca singurul orizont, singurul curcubeu pe care il "descifram" este "Romania precedata de problemele ei."

De ceva timp, si nu putin, noi orizonturi au fost deschise pentru noi romanii, o nautine asa cum este. Viata sta in mainile noastre, avem variante , avem orizonturi , multe posibilitati de a evolua pe toate planurile. Ce se intampla?

Vorbim numai despre bursa de valori din romania? Putem discuta despre tranzactii pe piete de valori diferite , bursa de valori in ziua de astazi in Romania este extrem de instabila, avand in vedere toate privatizarile, vanzarile si mai ales falimetarea anumitor societati (majoritatea cunoastem motivele). De sa nu incercam cateva tranzactii pe alte pietede valori ? [editat]

~Vizavi de postarea OP-ului ... George a clarificat situatia aproape in totalitate. Mentionez ca trebuie consultat un agent bursier pentru a clarifica situatia indeaproape.

Mult success in continuare.

~ex
Ultima modificare: Vineri, 11 Aprilie 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer actiuni sif transilvania prin mostenire 1324 1324 Cat va dura la Notar sa transfer actiuni SIF Transilvania pe numele meu de la tatal meu decedat , eu sant unic fiu , mama este si ea decedata , multumesc, Dan. (vezi toată discuția)
Actiuni mihaela david mihaela david Sotul meu ,decedat in luna iunie 2010,a fost actionar la o societate care a intrat in insolventa in luna septembrie 2010. Care este calea legala a ... (vezi toată discuția)
Mai au certificatele de actionar la sicomed vreo valoare? andamichaels@hotmail.com andamichaels@hotmail.com Mai au certificatele de actionar la SICOMED SCOASE IN 1996 vreo valoare? Matusa mea a descoperit citeva dupa moartea sotului Ei si nu stie Daca sa le arunce ... (vezi toată discuția)