avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actiuni
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actiuni

Sotul meu ,decedat in luna iunie 2010,a fost actionar la o societate care a intrat in insolventa in luna septembrie 2010.
Care este calea legala a mostenitorilor de a recupera contravaloarea acestor actiuni si cand ?

Mentionez ca succesiunea a fost dezbatuta.

Multumesc.

Cel mai recent răspuns: doina_manuela , utilizator 16:08, 15 Noiembrie 2010
Persoanele avand vocatie de mostenitor trebuie sa se adreseze unui punct de lucru al societatii de depozitare si registru Depozitarul Central S.A., cu sediul in Bucuresti, str. Fagaras nr. 25, sector 1, tel. 021/4085800, 4085846, 4085859, 4085860, unde, prezentand certificatul de deces al titularului actiunilor, vor solicita, in vederea dezbaterii succesiunii, emiterea unui extras de cont cuprinzand situatia la zi a actiunilor detinute de persoana decedata.
Dupa obtinerea acestui document si dezbaterea succesiunii pentru toate actiunile detinute de persoana decedata, mostenitorii se vor adresa Depozitarului Central, solicitand efectuarea transferului actiunilor pe numele acestora in registrul actionarilor (in baza certificatului de mostenitor, a certificatului de deces, a certificatului de actionar si a actelor de identitate ale mostenitorilor, contra platii unei taxe), precum si primirea unor documente numite "Confirmari de transfer al actiunilor".
[ link extern ]
In cazul in care actiunile au vreo valoare demna de luat in seama, se va face o suplimentare la Certificatul de mostenitor. Atentie la valoare, astfel incat suplimentarea sa nu fie mai scumpa decat valoarea actiunilor ;)
Ultima modificare: Luni, 15 Noiembrie 2010
doina_manuela, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire actiuni sif transilvania 1324 1324 Buna ziua am mostenit doua certificate de actionar in valoare de 975000 lei vechi la sif Transilvania, sant pe numele tatalui si mamei care au decedat , pot sa ... (vezi toată discuția)
Transfer actiuni sif transilvania prin mostenire 1324 1324 Cat va dura la Notar sa transfer actiuni SIF Transilvania pe numele meu de la tatal meu decedat , eu sant unic fiu , mama este si ea decedata , multumesc, Dan. (vezi toată discuția)
Transfer actiuni - depozitarul central iuvri iuvri Buna ziua! Dupa ce mama mea a decedat, doresc sa transfer actiunile dobandite de aceasta prin programul de privatizare in masa (cuponiada). Succesiunea a ... (vezi toată discuția)