avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general promotii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

promotii

Buna seara
As dori sa va cunosc punctul de vedere in legatura cu urmatoarea m odalitate de desfasurare a unei promotii adresata vanzatorilor, persoane fizice: echipa de vanzari a firmei la care lucrez doreste organizarea unei promotii pt stimularea vanzatorilor clientilor nostri. Nefiind o promotie organizata pentru clientii persoane juridice, ei nu doresc, sa spunem, ca al treilea produs sa apara cu pret 0 pe factura, acestia doresc sa il inmaneze vanzatorului fara ca departamentul aprovizionare sau administratorul firmei sa afle de acest lucru. Mentionez ca acest al treilea produs este incadrat pe cont de marfa, iar singura mea modalitate de a-l scoate din gstiune ar fi un proces verbal. Avand in vedere ca acest produs nu apare pe factura cat de corecta este aceasta varianta de descarcare a gestiunii?
Fiind vorba de magazin cu amanuntul nu este posibil sa apara pe bonul fiscal cu valoarea 0, pe un cod distinct?iar procesul verbal de descarcare gestiune sa fie facuta in baza raportului Z care centralizeaza aceste produse distribuite gratuit,in opinia mea acest proces verbal oricum trebuie aprobat de administratorul firmei (nu se poate face fara acordul acestuia) cheltuielile ocazionate cu aceste promotii fiind si limitate fiscal.
Trebiue studiat in acest sens si OG 99/2000
Art. 32. - (1) In sensul prezentei ordonante, vanzarile promotionale sunt vanzarile cu amanuntul/vanzarile cash and carry/prestarile de servicii de piata care pot avea loc in orice perioada a anului, fara sa faca obiectul notificarii, cu conditia ca:
a) sa nu fie efectuate in pierdere;
b) sa se refere la produse disponibile sau reaprovizionabile, precum si la servicii vandute ori, dupa caz, prestate in mod curent;
c) produsele si serviciile promovate trebuie sa existe la vanzare pe durata intregii perioade anuntate a vanzarilor promotionale sau comerciantul va informa consumatorii ca oferta este valabila numai in limita stocului disponibil.
(2) In sensul prezentei ordonante, nu sunt considerate vanzari promotionale;
a) actiunile de promovare efectuate de producatori;
b) actiunile de lansare de produse/servicii noi pe piata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promotii magazin de confectii adicris adicris Buna ziua. As vrea sa aplic o reducere la produsele pe care le am in magazin de la 10% la 50%. Totodata as vrea sa afisez la vedere faptul ca aplic aceste ... (vezi toată discuția)
cum se fac legal vanzarile promotionale simonette29 simonette29 Buna ziua. Am si eu o intrebare. Am un magazin si as dori sa fac niste reduceri de preturi si nu stiu daca trebuie sau nu sa fac notificare la primarie.Din ce ... (vezi toată discuția)
Vanzari promotionale la sfarsitul sezonului de iarna berika10 berika10 Stie cineva ce e procedeu cand o AF vrea sa faca vanzari promotionale la sfarsitul sezonului de iarna? Mi-a spus cineva ca nu trebuie sa depun listele de ... (vezi toată discuția)