avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire Bulgaria
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire Bulgaria

Am o nelamurire cu privire la drepturile deportatilor din Cadrilater. Situatia este in felul urmator: dosarul s-a finalizat si banii s-au luat. Doar ca acesti bani, au fost luati doar de unul dintre mostenitori. Au fost doi frati: frate si sora (fiecare dintre cei doi frati au cate doi copii), fratele a decedat. Sora a luat toata suma de bani, chiar daca fratele la momentul respectiv era decedat, nu a luat in considerare ca fratele avea doi copii, care sunt mostenitori de drept.
Ce este de facut in aceasta situatie? Care sunt pasii de urmat?
Multumesc.

Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 00:04, 3 Aprilie 2014
Sa apeleze la mediere si sa solicite 1/2 din despagubirile primite.

Daca nu se inteleg pe cale amiabila exista calea instantei de judecata si sa solicite si cheltuielile de judecata.

Sa apeleze la un avocat iar cheltuielile cu avocatul vor fi platite de cealalta parte ptr ca in mod sigur vor castiga.

Va multumesc pentru raspuns, cu siguranta pe cale amiabila nu ne vom intelege. Ramane sa ne judecam. Noi nu stim ce suma a fost luata si nu avem informatiile dosarului respectiv. Ca sa deschidem un dosoar in instanta nu ne sunt necesare documente prin care se atesta ce suma a fost luata? Cum pot afla aceasta informatie?
Multumesc.
Informatiile vor fi solicitate de catre instanta autoritatii respective sau chiar celeilalte parti. Daca se vor eschiva si vor minti ca au primi despagubiri pot fi acuzati de sperjur.

Dvs. trebuie doar sa prezentati situatia si sa solicitati instantei impartirea despagubirilor pe care trebuia sa le primeasca parintii si au fost ridicate numai de catre o parte.

In calitate de mostenitor aveti dreptul sa solicitati informatii la ANRP cu privire la despagubirile primite si platite.
[ link extern ] /

Daca nu aveti informatii despre dosar, nr sau altceva, solicitati informatia respectiva in calitate de mostenitor prezentand acte doveditoare privind relatia de rudenie, certificat de nastere, carte de identitate, orice act care sa faca legatura cu parintii si poate aveti vreun document din Bulgaria.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre mosteniri bulgaria paul21 paul21 Am o nelamurire cu privire la drepturile deportatilor din Cadrilater. Bunicul meu a fost deporta din Bulgaria, a decedat dupa 89, ca mostenitori a avut doi ... (vezi toată discuția)
Bulgaria paul21 paul21 Am o nelamurire cu privire la drepturile deportatilor din Cadrilater. Bunicul meu a fost deporta din Bulgaria, a decedat dupa 89, ca mostenitori a avut doi ... (vezi toată discuția)
Cadrilater ContSters139535 ContSters139535 Bunica mea a luat despagubiri pentru proprietatile ramase in cadrilater. Am inteles ca putem da in judecata statul pentru ca a fost stramutata - in momentul ... (vezi toată discuția)