avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune - testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune - testament

Speta este urmatoarea:
O persoana X isi face testament in spital inainte de deces cu o zi. X este casatorit a doua oara nu are copii nici din prima si nici din a doua casatorie. Imobilul (sngurul bn)este a lui pt ca a platit ( parintii lui au platit in momentul divortului)partea primei sotii si i-a ramas imobilul. X cu a doua sotie este casatorit de 7 ani fara copii( sotia lui X mai are trei copii majori din alte relatii). X a avut un frate care a decedat si a avut doua fete plus parintii lui batrani. Sotia lui X nu doreste impartire, crede ca i se cuvine tot. In cazul in care testamentul este pe deplin in favoarea sotiei lui X, parintii lui X nu au nici un drept?? Se poate ataca testamentul? Ar avea succes parinti in instanta?LA cat timp dupa deces se deschide testamentul? Te anunta notarul care a facut testamentul sau ce fac parintii lui X asteapta. Sotia lui X nu da nici o informatie ca cine a fost notarul ce este in testament, doar ca s-a facut in spital, a venit notarul la X si ca nu stie ce contine, dar sotia lui X crede ca i se cuvine in totalitate bunurile lui X. Mentionez ca toate bunurile lui X au fost bunuri proprii inainte de a se casatori a doua oara. Deci practic in a doua casatorie nu au cumparat nimic impreuna. Cine ce depturi are???? PArintii lui X sa se adreseze unui avocat?
Ultima modificare: Miercuri, 2 Aprilie 2014
adevar2014, utilizator
MULTUMESC DE RASPUNS. o NELAMURIRE PARINTI LUI X FAC DOVADA CA SUNT PARINTII LUI DOAR PRIN BULETINUL LOR NU?, PRIN ALTCEVA CE??? CERTIFICATUL DE NASTERE A FOST LUAT CA SI BULETINUL LUI X
Pot lua un extras de uz oficial de la Registru de stare civila de la locul unde s a inregistrat nasterea fiului.
Pentru inceput faceti ce v-a scris Joha: parintii sa mearga la Primarie in orasul in care a decedat fiul sa solicite un duplicat dupa certificatul de deces al fiului, pe urma, sa scoata de la primarie din orasul de domiciliu al fiului(daca acolo e apartamentul) anexa 24, cu bunurile fiului, cu certificatul de deces si anexa24 +extras CF de la apartament, sa mearga la un notar sa dea declaratie de acceptare a succesiunii( este obligatorie) dupa care pot la acelasi notar sa solicite dezbaterea succesiunii. Daca nora nu este de acord, notarul va da o "incheiere" care atesta ca succesibilii nu se inteleg si pe urma va cautati un avocat si actionati in instanta pentru dezbaterea succesiunii. V-a fost scris clar si mai sus, eu v-am scris doar ordinea cum sa procedati. O zi buna:luck:
VA MULTUMESC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este actul cel mai potrivit pentru a putea beneficia de moștenirea unei familii (părinți și fiu)? BG BG Va rog sa-mi sugerati care este actul cel mai potrivit pentru a putea beneficia de mostenirea unei familii, dupa decesul proprietarilor si a fiului ... (vezi toată discuția)
Testament apărut în timpul dezbaterii succesiunii: beneficiarul testamentului are drepturi egale cu moștenitorul? crimit crimit Sotia are titlu de proprietate impreuna cu unchiul din partea mamei sale (fratele mamei). Unchiul decedeaza si lasa in urma un fiu. Acesta decedeaza cu putin ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune, stabilire cote intre mostenitori Chan Chan Buna ziua, Exista un certificat de mostenitor dupa tatal decedat in 2003, pentru bunurile existente pe teritoriul Romaniei, cu 3 mostenitori : - Sotia ... (vezi toată discuția)