avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA intracomunitar
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA intracomunitar

Buna ziua,

Am un PFA platitor de TVA si operator intra-comunitar. Am inceput sa prestez servicii de vanzari in Romania, ptr. o firma din Marea Britanie. Am luat de buna informatia, ca si ei sunt platitori de TVA, dupa care am emis si incasat prima factura, fara TVA. Dar, surpriza... la o verificare pe site-ul ec.europa.eu nu i-am regasit ca fiind platitori de TVA, deci trebuia sa emit factura cu TVA 24%. Ce e de facut in cazul acesta? Sunt pasibil de amenda din partea ANAF-ului? Cum pot remedia situatia? Va multumesc anticipat ptr. ajutor.
Cel mai recent răspuns: mihai_b75 , utilizator 20:25, 4 Aprilie 2014
Puteti face si o solicitare verificare cod valid de tva.Se poate intampla sa fie si erori de verificare cod.
[ link extern ]
Daca sunteti inregistrat ca platitor de tva ( nu sunteti in situatia ca aveti un cod de tva pt operatiuni intracomunitare) trebuie s ai stornati facturile si sa l refacturati cu tva 24 %.
Dar cu Viesul cum ati facut? Ca daca nu e valid va da eroare la preluarea pe site ul anaf. Daca l-ati declarat si acolo, trebuie sa rectificati si D 390 Vies.
Buna seara,

Asta-i dilema cea mare, eu am depus VIES-ul (390) si l-a luat. Dar totusi, la verificare pe site-ul ec.europa.eu. mi-a dat raspuns invalid. La corectarea facturii si a decl. 390 vies, risc amenda??
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii intracomunitare STEFAN ALINA STEFAN ALINA Lucrez la o firma care este neplatitoare de TVA, aici s-au achizitionat marfuri intracomunitare care depasesc plafonul de 10000 eur, acum am aflat ca ar fi ... (vezi toată discuția)
Tva oviiul oviiul care este sanctiunea pentru o livrare intracomunitara la o firma din Spania la care factura s-a intocmit fara TVA dar ulterior la o verificare am constatat ca ... (vezi toată discuția)
Achizitii intracomunitare 1-2 1-2 Firma care face achizitia intracomunitara este platitoare de TVA si inregistrata in ROI. Firma de la care se face achizitia este din Spania si a emis factura ... (vezi toată discuția)