avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Prezenta 2 parti din trei la informare, ce se ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Prezenta 2 parti din trei la informare, ce se elibereaza?

Invit la informare 3 parti , una precizeaza ca poate in alta zi decat cea fixata, accept sa informez separat in doua zile 3 parti. In prima z i fixata nu se prezinta primele 2 parti, in ziua urmatoare(data accepta pentru a trei parte) se prezinta partea.
In colcluzie se elibereaza un singur document, clar , nu? acela e procesul verbal de informare a solicitantului si a singurei parti care s -a prezentat? nu trebuie eliberat pentru prima zi pv si pentru a doua zi certificat de informare?
Ultima modificare: Joi, 3 Aprilie 2014
Ramona24, utilizator
Eu am avut ceva asemanator: am informat partile separat. Am emis certificatul de informare in care am precizat ca partile au fost informate in sedinte separate si partile au primit fiecare cate un exemplar semnat de fiecare dintre ele.
In speta prezentata, avand in vedere ca doar o parte dintre cele 3 parti ale conflictului a parcurs procedura de informare, se va elibera procesul-verbal de informare. Procesul -verbal va contine si motivul pentru care nu s-a putut realiza informarea tuturor partilor.
Certificatul de informare se elibereaza de catre mediator doar in situatia in care toate partile conflictului au fost informate in intelesul legii cu privire la mediere, independent de sustinerea informarii in comun sau individual a tuturor partilor.
multumesc
Birou_de_Mediator asa mi se pare si mie corect, sa eliberez pv. Una dintre parti mi-a raspuns ca nu crede c obiectul initatiei face obiectul medierii, una nu s-a prezentat si nici nu a trimis in acest sens vreun document si una mi-a confirmat prezenta pentru data de maine. Deci maine eliberez pv cu prezenta unei parti invitate si a solicitantului si lipsa celorlalte.
In situatia in care la sedinta nu se prezinta chiar solicitantul si partile invitate da, ce se poate face?

multumesc
Indiferent care dintre parti nu se prezinta, mediatorul va elibera procesul-verbal de informare pentru partea/partile prezente.

Pentru partea care a investit mediatorul cu deschiderea procedurii, dar nu s-a mai prezentat la data si ora stabilita pentru sedinta de informare (comunicate si celorlalte parti prin invitatie), ori la alta data stabilita de comun acord cu mediatorul, nu poate elibera nici un document/inscris de catre mediator.
In consecinta, daca solicitantul nu va depune Procesul-verbal de informare in instanta (banuiesc ca a solicitat procedura pentru ca doreste sa depuna o cerere de chemare in judecata), aceasta ii va pune in vedere sa parcurga procedura pana la primul termen de judecata, sub sanctiunea inadmisibilitatii cererii de chemare in judecata.

Mi-a atras atentia faptul ca una dintre parti nu a considerat ca obiectul conflictului poate face obiectul medierii, asa ca recomand sa reverificati daca sunt drepturi asupra carora partile pot dispune ( in mod deosebit atunci cand este vorba de conflicte de munca sau conflicte intre profesionisti/societati comerciale)
Cel care a raspuns si-a spus parerea vis a vis de obiectul medierii, defapt un refuz tacit .Obiectul invitatiei face obiectul medierii.Din afara toti pot sa si de-a cu parerea sau pot invoca diferite motive sa nu participe, nu?
Este obligatoriu sa mentionez in procesul verbal motivul neparticiparii lui sau nu are rost neprezentandu- se.

Alte discuții în legătură

Model pv de neacceptare amedierii Irina S. Irina S. Va rog, am nevoie de un PV de neacceptare a medierii. Multumesc. (vezi toată discuția)
Procedura mediere geogeorge geogeorge buna ziua! va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarele chestiuni: 1. daca cineva face o invitatie la mediere si nu se mai prezinta(il informeaza si pe ... (vezi toată discuția)
Doar certificat de informare? Ramona24 Ramona24 Este suficient ca reclamantul sa depuna doar certificat de informare(doar el se informeza nu si celalalta parte) la instanta pentru a nu fi ... (vezi toată discuția)