avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Nelamuriri salariale
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Nelamuriri salariale

Vreau sa va intreb daca atunci cand primesc salariu compensatoriu(in urma concedierii din motive ce nu tin de persoana angajatului) trebuie retinut din el fondul de somaj, fondul de sanatate, cas-ul si impozitul? Auzisem ca unele din aceste contributii nu tb platite. Va rog sa-mi spuneti care din ele si conform carei legi pentru a putea argumenta fostului angajatorului.

Alta problema ar fi, plata pe zilele de concediu ramase neefectuate in urma concedierii se face proportional cu perioada cat am lucrat la firma respectiva sau se face plata intregului concediu ramasa neefectuat?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Iuliana Diaconu , Contabil 16:27, 30 Aprilie 2009
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc!
dar celelalte contributii tb platite din acest salariu compensatoriu?
La platile compensatorii ar trebui analizata si sursa de finantare a acestora, cf cod fiscal nefiind de natura salariala nu ar trebui sa se pune problema impozitarii, dar mai exista in legislatie referire la platiile compensatorii (depinde de natura acestora).
Ref la CO cf Codului Muncii cap.III,art.140, alin.(2)- durata efectiva a CO anual se stabileste cf CCM, resp. CIM si se acorda porportional cu activitatea prestata intr-un an caledaristitc iar cf ali.(1) durata minima a acestuia este 20 de zile.
Se retine CAS,CASS nu se retine somaj.
Conform carei legi nu se plateste somaj din salariul compensatoriu? trebuie sa-mi justific orice afirmatie in fata fostului angajator pentru ca nu ma crede si nici nu cerceteaza.

Alte discuții în legătură

Salariu compensator Angela Cerdeanu Angela Cerdeanu 2 persoane parasesc societatea intrucat s-a desfiintat postul/locul de munca deci art 65 alin1 cf codului muncii. cf ctr colectiv de munca are dreptul la 1 ... (vezi toată discuția)
Conditii de indeplinit pentru concediu crestere copil pfapfa pfapfa Buna ziua, De la 1 martie 2012 a intrat in vigoare legea prin care celalat parinte (in cazul nostru tatal) este obligat sa ia o luna de concediu de ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii popyaly_cry popyaly_cry Buna ziua. La primirea de salarii compensatorii ca urmare a unei concedieri va rog sa-mi spuneti ce impozite si taxe salariale sunt trase din cuantumul ... (vezi toată discuția)