avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Nu am mai primit pensie alimentara din 2011. Ce trebuie sa fac? Din septembrie 2011 nu a mai lucrat si de cateva luni este din nou angajat.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:43, 5 Aprilie 2014
Am inteles tot ce mi-ati spus pana acum dar, nu stiu cum se stabileste procentual pensia alimentara din salariul unui sofet TIR. Salariul lui este suficient de mare(aproximativ 2000) in sunt incluse si diurne, sporuri, etc., iar pe contract are min.pe economie. Nu stiu daca se merita sa cer in instanta majorare pensie alimentara.

Va multumesc!
Daca merg la un executor judecatoresc ptr a-mi recupera banii pe care nu i-am primit timp de 2 ani trebuie sa suport un anumit onorariu?
Da, veti avansa o anumita suma pt cheltuieli. Va trebui sa vb cu executorul.
Procentul se stabileste cf legii, pensia ce se stabileste va fi de max 25%, iar diurna nu va fi luata in calcul pt stabilirea pensiei.
Executorul va putea executa ce vi s-a stabilit deja.
Daca vreti sa vi se majoreze pensia, va trebui sa cereti in instantra sa se mareasca suma stabilita, insa daca dvs nu puteti proba ca nevoile copilului s-au marit si cat castiga tatal, nu veti obtine o modificare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna la pensia alimentara dan29 dan29 Sunt sofer de tir in strainatate,sunt in divort si am 2 copii minori. Lucrez cu contract de munca in Italia iar salariul meu net este de cca 1300€, pe ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara A.g83 A.g83 Buna ziua. Actualul soț este cadru MAI. Plătește pensie alimentară pentru un copil dintr-o relație anterioară. Fosta lui partenera l-a adus în ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere copii navigator Livica Livica Daca pe acest forum intra doamne care au fost casatorite cu navigatori, as avea nevoie de un sfat referitor la venitul din strainatate, care brusc se ... (vezi toată discuția)