avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Nelamuriri impozit forfetar
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Nelamuriri impozit forfetar

Buna ziua,

Doresc sa infiintez un SRL si am o nelamurire in privinta impozitului pe care il voi plati::

Firma va fi microintreprindere, platind impozit pe venit de 3%. Cum se plateste impozitul? impozit forfetar (sa zicem 2200) + impozitul pe venitul microintreprinderilor? sau se plateste numai cel mai mare dintre cele impozitul forfetar si cel pe venit?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 09:59, 19 Iulie 2009
In situatia în care impozitul datorat de microîntreprinderi este mai mic decat impozitul minim anual (forfetar) acestea sunt obligate la plata impozitului la nivelul acestei sume
multumesc pentru raspuns.

Ca sa fiu sigura ca am inteles bine:

- daca impozitul datorat de microîntreprinderi este mai mic decat impozitul forfetar, acestea sunt obligate la plata impozitului la nivelul impozitului forfetar
- daca impozitul datorat de microîntreprinderi este mai mare decat impozitul forfetar, acestea sunt obligate la plata impozitului datorat de microîntreprinderi

Corect? va rog confirmati sau corectati-ma, ca sa scap de orice nelamurire! Va multumesc!
Firmele nou infiintate nu platesc impozitul forfetar decat din anul urmator . Fiind microintreprindere vei plati 3 % in anul acesta, urmand ca la la data de 31.12.2009 , in functie de cifra de afaceri sa vezi unde te incadrezi in grila iar in 2010 sa platesti impozitul forfetar.
Conform normelor metodologice dupa punctul 11, se introduc punctele de la 11>1 la 11>7 iar punctul 11>6 are urmatorul cuprins: "Contribuabilii infintati in cursul anului nu intra sub incidenta srt.18 alin.2 pt anul in care se inreg la O.N.R.C., insa sunt obligati la determinarea impozitului pe profit in conformitate cu prevederile titlului II - " Impozitul pe profit" din codul fiscal". lucru valabil si in cazul microintreprinderilor. anul acesta vei plati 3% din venituri.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Aprilie 2009
IVAN ALINA, utilizator
Buna ziua. Am si eu o nelamurire legata de plata impozitului forfetar.
Sunt administrator, asociat unic la o firma infiintata in 2005, care nu a avut niciodata activitate. Am depus toate actele necesare de-a lungul timpului:declarati fiscale, declaratie pe proprie raspundere ca firma nu a avut activiotate d ela infiintare pana in prezent, la toate termenele cerute.
Intrebarea mea este: intra sio firma mea la plata impozitului forfgetar? Adica intru in prima grila: plata a minim 2200 lei pe an? Mentionez inca o data ca firma nu a avut niciodata activitate de la infiintare si pana acum.
in cazul in care trebuie platit, atunci ce ma sfatuiti : cum sa scap de firma cat mai repede si cat mai ieftin. eu eram studenta cand am infiintat firma, beneficiind in perioada aia de reduceri la infiintarea acestei societati comerciale. Daca are importanta firma este SRL
Va multumsc de raspuns anticipat, si astept cu nerabdare raspuns cat mai prompt.
Am inteles ca legea intra in vigoare acum de la 1 mai.
Ar trebui sa fac ceva , sa depun ceva cerere pana la data d e 1 mai? ca sa nu intru cumva la plata acestui impozit.

Alte discuții în legătură

Plata impozitului forfetar viogeo viogeo Pentru un SRL cu asociat unic pentru care s-a depus cererea de suspendare a activitatii la data de 05.05.2009 la ONRC, si s-a obtinut regim derogatoriu de la ... (vezi toată discuția)
Impozit anticipat srl 2010 Emanuel Raru Emanuel Raru Buna ziua, In decursul anului 2009, am platit pentru SRL-ul detinut un impozit forfetar corespunzator celei de-a doua transe 52.001->215.000 adica 4300 ... (vezi toată discuția)
Impozit venit & profit - modificarile ContSters60781 ContSters60781 2 intrebari as avea in legatura cu ultimele schimbari; nu sunt sigura ca am inteles bine. E vorba de 2 legi diferite, nu ? Eu am doua situatii: 1. In cazul ... (vezi toată discuția)