avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire, nedeclarare succesibili
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire, nedeclarare succesibili

Buna seara
Va rog frumos sa ma sfatuiti ce sa fac .In urma cu 2 ani mama mea a decedat ea a fost casatorita de 2 ori din prima casatorie m-a avut pe mine si pe fratele meu iar din a doua inca o fata . In timpul casatoriei a doua mama si tatal vitreg au cumparat un apartament.Acum tatal vitreg vrea sa vand .Eu dupa ce a decedat mama am fost la notariat di am dat o declaratie ptr acceptarea succesiunii.Sora mea si tatal ei cand au vrut sa vanda nu mi-au spus numic iar cand au fost la notar acolo li s-a spus ca mai exista un mostenitor de drep.Bun m-au anuntat eu m-am dus la dezbaterea succesiunii dupa moartea mamei dar in timpul cand se faceau actele a aparut untestament unde mama declara ca renunta la tot in favoarea surorii mele.Mi sa explicat ca deoarece exista acest testament eu nu voi mai primi 3/8 cat mi se cuvenea ci doar3/16 .Am semnat actele iar acum urmeaza sa ma duc pentru vanzarea apartamentului.Intrebare:Deoarece ei au luat deja 1500e avans iar vanzarea se face cu credit bancar imobiliar pot sa spun ca nu mai vreau sa semnez daca nu mi se da cota care imi revenea de drept(tin sa specific ca la data la care sa facut acel testament de renuntare mama mea era bolnava - dementa parchinson etc - )adica 3/8. Daca ei nu l-au declarat pe fratele meu iar eu ma duc cu hotararea judecatoreasca unde scrie clar cati copii a avut mama din prima casatorie pica tot? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 13:22, 8 Aprilie 2014
Daca ati semnat actele la notar nu mai puteti face nimic.
doar actul de mostenire nu si cel de vanzare cumarare a apartamentului
Conteaza ce ati semnat la notar, nu vanzarea apartamentului, daca nu ati fi semnat si ati fi mers in instanta ati fi avut sanse sa obtineti (cu un avocat bun) mai mult!
fratele dvs a acfeptat succesiunea?
Nici nu s-a pomenit de el.Eu vreau sa stiu acum in aceasta situatie pot sa nu semnez ptr vanzarea ap si sa declar la notar ca mai este un copil al mamei mele care a decedat?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Impartirea mostenirii camyyb camyyb buna seara..mama e recasatorita iar urma acestea casnicii a avut un alt fiu.noi suntem 2 frati vitregi.tatal vitreg de putin timp a decedat,lasand in urma un ... (vezi toată discuția)
Despre succesiune michelle2011 michelle2011 Inainte sa se cunoasca,mbii mei parinti au avut cate o casatorie anterioara,din care au avut cate 2 copii fiecare. Dupa ce a divortat fiecare,lasand in urma si ... (vezi toată discuția)
Succesiune foster foster Buna ziua si ma bucur ca exista un forum cu asa ceva ptr toata lumea. Am si eu o problema putin mai conplicata parerea mea in legatura cu succesiunea pe ... (vezi toată discuția)