avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor lunar pentru incalzirea locuintei pe perioada ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor lunar pentru incalzirea locuintei pe perioada sezonului rece

Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca la RECUPERAREA DE CATRE PRIMARII A SUMEI ACORDATA PENTRU ajutor pentru încălzirea locuinţei pe perioada sezonului rece 2011 - 2012, suma care s-a acordat din BUGETUL DE STAT prin BUGETUL MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI SI PROTECTIEI SOCIALE, NI SE CERE (CF. OUG.70/2011 art.30 al (4), sa platim si DOBANZI. Am achitat suma impusa dar am de PLATA SI ,,DOBANZI,, (penalitati). Va multumesc, Florentina
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 20:54, 5 Aprilie 2014
Codul de procedura fiscala spune ca se poate:
Art. 21 Creanţele fiscale
(1) Creanţele fiscale reprezintă drepturi patrimoniale care, potrivit legii, rezultă din raporturile de drept material fiscal.
(2) Din raporturile de drept prevăzute la alin. (1) rezultă atât conţinutul, cât şi cuantumul creanţelor fiscale, reprezentând drepturi determinate constând în:
..................
b) dreptul la perceperea dobânzilor, penalităţilor de întârziere sau majorărilor de întârziere, după caz, în condiţiile legii, denumite creanţe fiscale accesorii.
...................

Prin obligaţii fiscale, în sensul prezentului cod, se înţelege:
...................
d) obligaţia de a plăti dobânzi, penalităţi de întârziere sau majorări de întârziere, după caz, aferente impozitelor, taxelor, contribuţiilor şi altor sume datorate bugetului general consolidat, denumite obligaţii de plată accesorii;
...................


Deci Bugetul de sat a dat, bugetul de stat a luat.
Mai departe tot codul de procedura spune pentru ce nu se datoreaza dobanzi si penalitati:
Nu se datorează dobânzi şi penalităţi de întârziere pentru sumele datorate cu titlu de amenzi de orice fel, obligaţii fiscale accesorii stabilite potrivit legii, cheltuieli de executare silită, cheltuieli judiciare, sumele confiscate, precum şi sumele reprezentând echivalentul în lei al bunurilor şi sumelor confiscate care nu sunt găsite la locul faptei.


Totusi puteti inainta o contestatie in termenul prevazut pe somatie sau pe titlul executoriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati la penalitati pentru obligatiile fiscale marianazarie marianazarie Buna ziua. Daca am achitat valoarea obligatiilor fiscale si am ramas doar cu penalitatile sau dobanzile sau majorarile(cum s-or mai numi ele) la acestea se ... (vezi toată discuția)
Stingerea creantelor fiscale nobil nobil In 3 martie am primit o instiintare privind stingerea creantelor fiscale de la ANAF si ea face referinta la declaratiile depuse incepind cu data de ... (vezi toată discuția)
Decizie de impunere BeniaminCodescu BeniaminCodescu Buna ziua! institutia la care lucrez are un contract de concesiune din 2012 pentru un teren de 10ha. Primaria locala de la care s-a concesiunat terenul, vine ... (vezi toată discuția)