avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Abuzuri Presedinte?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Abuzuri Presedinte?

Buna ziua,

1)Dupa AG anuala a fost schimbat Comitetul Executiv, la prima sedinta Presedintele a anuntat ca el nu recunoaste ca membrii ai asociatiei decat membrii fondatori, restul trebuiau declarati la judecatorie, chiar daca au depus cerere de aderare nu poate fi luata in seama.
Convocarea pentru sedinta a fost facuta pentru membrii asociatiei, in acel moment nu avea problema cu recunoasterea calitatii de membru.
2) Poate decide AG demolari pentru o singura scara(adica pot vota alte scari ce bani va cheltui o scara?)
3) Unde se pot reclama actiunile presedintelui de a nu lua in seama firma aprobata de Comitetul Executiv si semneaza contract cu altcineva?
4) Daca s-a aprobat in CE ca o lucrare + proiect sa fie suportata din fondul de reparatii si este inregistrata la cheltuieli- este corect?
Primaria spune ca a facut verificari in iulie anul trecut si nu mai face pentru ca nu au gasit probleme. Cele semnalate sunt actiuni din lunile septembrie-ianuarie.
5) Daca exista cota indiviza calculata la nivel de bloc, reparatiile pe o scara se impart la cota indiviza pe scara?Lucrarea a afectat toate scarile dar s-au facut procese verbale pentru fiecare scara si cheltuielile s-au impartit dupa valoarea procesului verbal

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:47, 6 Aprilie 2014



1-Nu are temei legal
2-Concret despre ce demolari este vorba ?
3-4-Reveniti cu sesizare oficiala la serviciul de specialitate din primarie sau in caz de refuz la viceprimarul care raspunde de acel serviciu
5-Lucrarile de reparatii parti comune se repartizeaza functie de cota indiviza
Daca lucrarile sunt diferite pentru fiecare scara in parte,repartizarea se face tot functie de cota indiviza

irina_maria1 a scris:

1)Dupa AG anuala a fost schimbat Comitetul Executiv, la prima sedinta Presedintele a anuntat ...

Cum adica dupa AG anuala... la prima sedinta... , care prima sedinta?
Comitetul executiv si presedintele se aleg in adunarea generala si nu dupa adunarea generala. La care prima sedinta presedintele a spus ca nu recunoaste hotararile adunarii generale? Pai el, presedintele nu a participat la adunarea generala, nu a fost si el ales de aceasta adunare generala!?
2) Poate decide AG demolari pentru o singura scara...?

Nici o adunare generala nu poate hotari demolarea unei scari sau a unui bloc.
3) Unde se pot reclama actiunile presedintelui...

La primarie unde exista un serviciu care se ocupa de asociatii de proprietari. Iar la prima adunare generala alegeti-va alt presedinte.
4) Daca s-a aprobat in CE ca o lucrare + proiect sa fie suportata din fondul de reparatii si este inregistrata la cheltuieli- este corect?

Aproape c nu are importanta de unde se suporta lucrarea pentu ca oricum fiecare proprietar va avea de plata o suma proportionala cu suprafat utila a apartamentului sau. Ca achita aceasta suma in fondul de reparatii sau pe o rubrica separata pe lista de plata intitulata reparatii, tot atat are de plata. Iar daca unii proprietari au ceva bani in fondul de rreparatii, altii pot avea zero sau chiar restante la reparatii. Administratorul face repartizarea cheltuielilor cu reparatiile proportional cu suprafata utila a fiecaruia si apoi afiseaza pe lista ceea ce e de plata, compensand cu fondul propriu existent sau adaugand si restantele vechi la reparatii.
5) Daca exista cota indiviza calculata la nivel de bloc, reparatiile pe o scara se impart la cota indiviza pe scara?

Da, costul lucarii efectuate pe o scara, se repartizeaza proportional cu suprafata utila a fiecarui apartament de pe acea scara iar costul lucarii de pe alta scara se repartizeaza proportional cu suprafata utila a apartamentelor de pe cealalta scara....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparații acoperis bloc cu spatii comerciale la parter tibiolah tibiolah Reparații terasă acoperiș, La un imobil de P+10 etaje, cu parter comercial, s-a efectuat reparația acoperișului - acesta fiind degradat. Fară o ... (vezi toată discuția)
Se poate restitui unor proprietari fondul de reparatii? Geneta Geneta In calitate de presedinte a unei asociatii de proprietari am primit din partea unui numar de 13 proprietari, de pe o scara, dintr-un total de 40 , (3 scari) o ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor comune la as.de proprietari noane noane Am un apartament in care nu locuieste nimeni ,si lunar apar cu cheltuieli la asociatie pentru lift,lumina pe scara,curatenie si culmea sumele sunt egale pentru ... (vezi toată discuția)