avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Preluare gestiune asociatii proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Preluare gestiune asociatii proprietari

Buna ziua

Daca la preluarea unei asociatii balanta nu este corecta (mi-a inversat activul cu pasivul ) , registru de casa este complect pe langa balanta .Nu exista registrele prevazute in lege , alta balanta nu mai exista in trecut ,cum trebuie sa procedez?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: gabrielaburcea , utilizator 22:21, 7 Aprilie 2014
Daca nu au fost consemnate aceste aspecte in PV predare preluare gestiune,incheiati act aditional parte integranta la PV initial
Adica cum "registrul de casa este pe langa balanta"?

Pai inversati dv. Activul cu Pasivul......

Cum trebuie sa procedati?
Sa faceti dv. situatia soldurilor, daca ziceti ca a lor nu este buna.
Nu mi se pare corect sa refac eu balanta , am incercat sa fac balanta corect pt mine ca sa inteleg ce este acolo si iese diferenta 20 000 Ron (minus) In registru de casa soldul final este cu minus (ex -11245) .Eu intreb d p d v juridic ce pot sa fac pt ca fostul administrator a plecat din tara iau eu sunt cu toate aceste neclaritati pe cap .Mentionez ca nu am semnat pv de preluarea gestiunii .Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 6 Aprilie 2014
gabrielaburcea, utilizator
Cereti conducerii asociatiei sa faca un audit si apoi sa preluati gestiunea "la cheie".
Altfel veti plati oalele sparte.
Ati fost angajat ca administrator?
Cineva trebuia sa va predea cat de cat ceva. Ce anuma ati preluat?

Daca, de exemplu, fostul administrator a disparut, presedintele a gasit in sociatie cateva acte. E bine, exista un punct sau mai multe de sprijin. Presedintele, cenzorul, poate un membru al comitetului impreuna cu noul administrator pot sa verifice, sa refaca documentatia si sa o aduca la zi in cateva zile sau cateva saptamani.
Pana atunci dumneavoastra incepeti un registru de casa nou unde consemnati sold initial suma de bani ce ati primit-o efectiv in mana la preluarea csieriei (un leu, 520 lei su zero lei). Faceti incasari si plati normal evidentiindu-le in registrul nou de casa.
Atunci cand terminati verificarile, soldul gasit in vechiul registru se regleaza cu soldul din noul registru. Ceea ce se constata se consemneaza intr-un proces verbal, se semneaza de cei ce au efectuat verificarea... In functie de rezultat discutam dupa aceea.

Alte discuții în legătură

Preluare societate prin cesiune ALINAfenesan ALINAfenesan buna ziua, va rog sa ma ajutati cu raspunsuri pentru urmatoarea situatie: o societate aflata in inactivitate temporara (suspendata) este preluata de catre un ... (vezi toată discuția)
Disputã: președinte vs administrator pe tema administrãrii fondurilor. morgan morgan Bună ziua! Doresc ajutor, dacă se poate, în lămurirea unor probleme găsite într-o asociație de proprietari. Pe scurt, am fost ales ca ... (vezi toată discuția)
Schimbare administrator a.p. eufortune eufortune in ce consta procedura de predare a unui administrator? ce documente se intocmesc? (vezi toată discuția)