avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 241 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general PRELUARE SOCIETATE PRIN CESIUNE
Discuție deschisă în Contabilitate în general

PRELUARE SOCIETATE PRIN CESIUNE

buna ziua, va rog sa ma ajutati cu raspunsuri pentru urmatoarea situatie:
o societate aflata in inactivitate temporara (suspendata) este preluata de catre un asociat unic (administrator) prin contract de cesiune. s-au facut toate inregistrarile necesare la registrul comertului precum si un proces verbal prin care vechiul administrator raspunde pentru tot pana la momentul preluarii firmei de catre noul asociat. de asemenea s-a modificat sediul societatii si denumirea. firma este neplatitoare de tva si platitoare de impozit pe profit, nu are angajati.
intrabarile mele sunt urmatoarele:
1. vechiul administrator a pus la dispozitie un bilant la 12.2008 si 06.2009 precum si balanta aferenta. dupa aceasta data zice ca a primit derogare de la finante sa nu mai depuna declararii si bilant. din cate stiu eu bilantul trebuia depus pana la 31.12.2010, nu?. firma noua preia in contabilitate ca solduri initiale tot ce se gaseste in ultima balanta? noul administrator are obligatia sa plateasca datoriile fata de furnizori existente dinainte de preluare? ce se intampla cu soldul din casa (care exista doar teoretic acum)?
2. registrul comertului a emis facturi +chitante pe firma veche si pe firma noua - noul asociat poate sa le intregistreze in contabilitate pe amandoua (pt ca cuiul este acelasi)? asta insemnand ca se scad din soldul de casa deja existent la preluare?
3. mai trebuie mers la finante pentru ceva declaratii? sau doar se inregistreaza actele in contabilitate si in luna iulie se depune decl 100(profit)?
va multumesc si astept raspuns
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 10:46, 20 Mai 2011
1. Da. Incepeti cu soldurile din ultima balanta. Fostul administrator trebuia sa va predea toata arhiva, inclusiv autorizatii, etc.
Da. Ati preluat activul si pasivul. Verificati cu atentie in balanta daca apar ceva datorii. Eventual mergeti la finante si cereti o situatie la zi care apare in contul firmei.
Trebuia sa va dea acesti bani, sau daca nu, la preluarea firmei, dumneavoastra trebuia sa-l atentionati sau sa-i platiti mai putin cu acesta valoare.
2. Da.
3. Intrebati la ei, la finante. Urmatoarea data pentru depunerea declaratiei 100 este cu termen 25 iulie 2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control de fond hrincaionela hrincaionela buna ziua ne-au anuntat pt un control de fond de la infintare administratori sau schimbat intre timp problema pe care am descoperito este urmatoarea si as dori ... (vezi toată discuția)
Eroare in bilant stmadalina stmadalina Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: am preluat o firma mica de la un alt contabil si acum trebuie sa fac bilantul la 31.12.2012, cand ... (vezi toată discuția)
Preluare gestiune asociatii proprietari gabrielaburcea gabrielaburcea Buna ziua Daca la preluarea unei asociatii balanta nu este corecta (mi-a inversat activul cu pasivul ) , registru de casa este complect pe langa balanta ... (vezi toată discuția)