avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Reglare raport de gestiune
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Reglare raport de gestiune

am preluat o firma si am ceva probleme. Inventarul nu bate cu raportul de gestiune si nici cu balanta...am trei valori diferite...am verificat rapoartele de gestiune pe ultimii 5 ani si s-au inregistrat corect intrarile si iesirile. Ce posibilitate am sa le reglez?

multumesc!
Cel mai recent răspuns: corina-b , utilizator 22:19, 14 Aprilie 2014
stocul faptic este cel de baza, in functie de acesta, pe celelalte doua - scriptice- le reglati cu plus, sau cu minus, dupa caz!
ex. daca stocul faptic este echivalent a 10000 lei, raportul de gestiune are 9000 lei in sold, iar balanta de verificare are 8000 lei, veti inregistra in raport +1000 lei , iar in balanta +2000 lei
multumesc de raspuns. dar, oare pe ce baza? trebuie sa fac ceva note contabile, sa justific de ce nu bat soldurile? ce inregistrari contabile ar fii bine sa folosesc?
multumesc
listele de inventar, procesul verbal de valorificare a inventarului, reprezinta incazul de fata documente justificative pentru inregistrarile contabile si implicit pentru cele din evidenta de gestiune. justificarea trebuie sa o ofere gestionarul, nu contabilul... daca exista un minus de gestiune si acesta este neimputabil, veti proceda la inregistrarea in contabilitate pe cheltuieli, dupa natura stocurilor, cheltuieli pe care le veti considera nedeductibile la calculul impozitului pe profit ( daca societatea este platitoare de impozit pe profit) si la ajustarea TVA aferenta stocului lipsa ( daca societatea este platitoare de TVA). in evidenta de gestiune inregistrati pe rubrica iesiri, asta pentru a exista o concordanta intre evidenta contabila, cea de gestiune si stocul faptic. in caz de plus la inventar, inregistrati pevenituri plusul ( aceste venituri fiind impozabile)
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stocuri balanta versus realitate ana & maria ana & maria stocuri in balanta neconforme cu realitatea! am facut inventarul si am diferenta mare intre sodul din balanta si realitatea inventariata, ce sa fac? (vezi toată discuția)
Plus la inventar si casa foarte mare nico85 nico85 Buna ziua, Am constatat ca avem o valoare mai mare a produselor din gestiune in programul de gestiune decat in balanta. Ce se poate face pentru a regla ... (vezi toată discuția)
minusuri constatate la inventariere stocuri marfa CARMEN GHIMBASAN CARMEN GHIMBASAN La 31.12.2009 s-a inventariat stocul de marfa al magazinului si s-a constatat minus. Avand in vedere ca in magazin a vandut doar patroana nu se pot imputa ... (vezi toată discuția)