buna ziua
doua apartamente dintr-o casa nationalizata sunt vandute unui cumparator.
apare mostenitorii si prin proces cumparatorul pierde cele doua apartamente indentice ca suprafata.
Cumparatorul da in judecata cei doi vanzatori ai apartamentelor si la terminarea procesului unul dintre vanzatori castiga si celalalt trebuie sa restituie toata suma primita actualizata la zi.
Tin sa precizez ca ambi vanzatori au castigat 2 procese in oras si unul la curtea de apel.Cumparatorul a facut apel si procesul s-a judecat in oras unde juratii au dat sentite diferite pentru aceeasi cauza .Au avut acelasi avocat dar procese diferite .
Intrebarea mea este---
cum este posibil sa se dea sentinte diferite si daca cel care a pierdut mai are drept de apel sau recurs .Cui ar trebui sa se adreseze in aceasta situatie si ce trebuie sa faca in continuare .
multumesc anticipat
Solicitarea dvs. nu este foarte explicita si oricum trebuiesc studiate cu atentie hotaririle pe care le invocati.De principiu exista autoritate de lucru judecat atunci cind o cauza ce se afla pe rolul unei instante a mai fost deja judecata printr-o hotarire definitiva si irevocabila,iar intre aceste hotariri exista tripla cerinta de parti,obiect si cauza.In cazul in care aceasta exceptie procesuala nu a fost ridicata si nici instantele care au judecat nu au ridicat-o, exista calea extraordinara de atac "REVIZUIREA" daca insa mai sinteti in termen.
Eu nu inteleg situatia, ba vanzatorii sunt morti, caci intra in scena mostenitorii, ba dupa sunt in judecata iar, vii, contra cumparatorului...
Cale extraordinara de atac pentru hotarari contrare in cauze identice...
imi pare rau ca nu am fost destul de explicita dar e destul de greu de relatat.Am locuit 20 de ani intr-o casa nationalizata cu 2 apartamente ( noi si vecinii) .Am cumparat de la stat apartamentul pe care ulterior l-am vandut atat noi si vecinii la acelasi cumparator .Dupa o anumita perioada au aparut mostenitori casei ( tin sa precizez ca la data cumpararii apartamentului de la stat nu se stia de acesti mostenitori) care ne-au dat in judecata atat pe noi cat si pe vecini si care au castigat in instanta cele 2 apart..Acum persoana(cumparatorul) care a cumparat de la noi apartamentele ne-a dat in judecata atat pe noi cat si pe vecini ca sa ii dam inapoi banii pe apart,.
Am luat acelasi avocat impreuna cu vecini ( dar au fost procese separate ),am castigat in oras 2 procese si unul la Curtea de Apel Timisoara atat noi cat si vecini ,cumparatorul facand apel ,procesul s-a mutat iar in oras .SI aici vine nedumerirea mea ,cum se face ca la vecini judecatori au respins apelul cumparatorului ,si la mine au admis apelul si ma obliga sa platesc suma de bani primita pe apart actualizata la zi ,cu inflatie si eu mai stiu cum .
Intrebarea mea este---cum este posibil ca aceeasi cauza sa fie judecata in instanta diferit si unde pot sa apelez pentru a mi-se explica aceasta situatie bizara .
Sentinta oficiala nu am primit-o inca acasa ( procesul a avut loc in 26 martie)
multumesc si sper ca am relatat corect caci nu ma pricep prea bine
revin ----pe mine ma doare decizia instantelor de judecata ---cauze indentice --hotarari diferite.Nu sunt acelasi legi dupa care se judeca? Avocatul acuzarii a folosit acelasi date ( a schimbat numai numele si nr,de dosar).
Ce mai pot face in continuare ,unde mai pot sa ma adresez?
multumesc din suflet,abia astept sa imi raspundeti
Vedeti daca se poate ataca decizia; pentru clarificari trebuie vazuta motivarea si citite deciziile, nu avem cum sa ne imaginam motivatiile a dopi judecatori in doua cauze absolut necunoscute noua.
Regret, nu avem date, e nevoie de informatii amanuntite, specifice.
Casa nationalizata
gigi31
Buna ziua, as vrea sa ma ajutati cu cateva sfaturi intr-o problema cu o casa nationalizata. In anul 1997 am cumparat o casa nationalizata de la statul roman, ... (vezi toată discuția)