avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Hotarare AG contrara Legii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Hotarare AG contrara Legii

Buna ziua, puteti sa ma informati in ce masura poate fi contestata Hotararea Adunarii Generale a Asociatiei de Proprietari pe motiv ca cei prezenti, la indicatiile presedintelui, au votat ca forma juridica de remunerare a intregului personal sa fie contractul individual de munca, nu contractul de mandat. Mentionez ca Asociatia a fost somata de Primarie sa treaca la contract de mandat pentru presedinte, cenzor, membrii comitetului executiv dar ei nu se executa si au apelat la Hotararea AGA pentru a eluda prevederile legale (art 32 alin 1, art 33 alin 2 Legea 230/2007)
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:49, 7 Aprilie 2014
Pai puteti sesiza din nou primaria.

Ce vreau sa va spun, e ca nu e aproape nicio diferenta intre CIM si contractele de mandat din punct de vedere al contributiilor de plata la stat, ba dimpotriva, prin CIM, se plateste si contributie la somaj.
Nici presedintele, nici cenzorul,nu pot iesi in somaj din aceste functii.
Pe de alta parte nu se poate intocmi CIM pentru presedintele de asociatie deoarece nu exista aceasta functie in COR , asa ca nu vad cum ar putea fi introdus in Revisal, la ITM.

Deci oamenii voteaza pentru ca nu stiu legea, dar nu e normal ca presedintele sa nu stie aceste "amanunte" si sa determine un vot in necunostinta legislatiei de catre proprietari.
Iar modul de colaborare, de munca, de angajare... a celor ce-si desfasoara activitatea intr-o asociatiei de proprietari nu se supune votului adunarii generale ci se supune reglementarilor legale. Adunarea generala poate sa horarasca schema de personal, cuantumul remuneratiilor, respectiv cheltuielile de personal... dar nu modul de intocmire a formalitatilor, a CIM, a Contractelor de mandat, a contractelor de presrtari servicii...
Pai sa puna la vot si adunarre generala sa hotarasca sa le incheie CIM si mecanicilor de la firma de intretinere a lifturilor, daca tot nu accepata decat CIM, cand acestia intretin lifturile pe baza unui contract de prestari de servicii.
Comitetul executiv condus de presedinte trebuie sa respecte legea si numai acolo unde legea prevede ca asociatia poate opta, se poate misca intre anumite limite..., acolo poate asociatia sa hotarasca in mod concret. Dar nu aici unde legislatia precizeaza care sunt modalitatile de colaborare si retribuire a persoanelor intr-o asociatie de proprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mandat remunerat florinat florinat Buna ziua, As dori sa stiu si eu, in cazul unei asociatii de proprietari, cenzorii, presedintele si vicepresedintele asociatiei sunt obligati sa incheie ... (vezi toată discuția)
Contracte ndb ndb Buna ziua tuturor, Aduc in discutie situatia unei asociatii de proprietari ,,societate nonprofit\'\' conf art.3, alin.1, lit.g din legea nr.230/2007, in care ... (vezi toată discuția)