avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Concurs post functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Concurs post functionar public

Buna ziua,
De 5 ani suplinesc un post de sef birou intr-o institutie publica. Acum postul a fost scos la concurs insa dosarul meu a fost respins pe motiv ca nu am 2 ani vechime in specialitatea studiilor respectiv Inginer Mecanic.
Acum va intreb pe dvs., munca efectuata pe acest post timp de 5 ani, nu suplineste faptul ca nu am lucrat in specialitatea studiilor, specialitate care practic nu are nici o legatura cu specificul postului???
Mai exact, conditiile postului au fost studii superioare, indiferent de domeniu iar eu sunt respins ca nu am lucrat pe un post care nu are nici o legatura cu specificul postului pe care am lucrat 5 ani.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: s.stefan , utilizator 18:27, 15 Aprilie 2014
Acum va intreb pe dvs., munca efectuata pe acest post timp de 5 ani, nu suplineste faptul ca nu am lucrat in specialitatea studiilor, specialitate care practic nu are nici o legatura cu specificul postului???

Evident ca nu, iar conditiile de studii necesare pt. ocuparea unui post se pot modifica in timp, pe motiv de modificare a legislatiei, a structurii organizatorice, schimbarea directorului, etc. doar traim in Romania....

1. Detineti o diploma de licenta cu specializarea care a fost ceruta la concurs pentru postul de sef birou?
2. La angajarea dvs. s-a pus ca si conditie de studii pt. ocuparea postului dvs specializarea respectiva?
3. Aveti o fisa de post prin care sa faceti dovada ca pentru functia exercitata de dvs. erau necesare studii superioare cu specializarea stabilita la concursul de sef birou?
Asa este, traim in Romania..., si suntem mandri ca suntem romani...
1. Da
2. Desi aveam studii superioare, am fost conditionat sa semnez un accept pentru a lucra pe un post cu studii medii dar asta e alta poveste ce ar trebui dezbatuta. Important este ca ulterior am fost pus printr-o decizie sa suplinesc functia de sef birou.
3. In fisa postului nu e stipulat concret faptul ca sunt necesare studii superioare insa atributiile cerute si pe care le-am pus in practica in toti acesti ani (coordonare si evaluare ale subordonatilor, calificative, etc.) sunt identice cu cele din fisa postului de sef birou.
Ultima modificare: Marți, 15 Aprilie 2014
s.stefan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studii necesare pt ocuparea unui post de conducere buiavasi buiavasi buna ziua as dori sa imi spuneti daca specializarea administratie publica imi da dreptul de a ocupa postul de sef serviciu economic resurse umane mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Vechimea in specialitatea studiilor ailimafamee ailimafamee Buna ziua! Va rog sa-mi oferiti, daca se poate, cateva explicatii cu privire la \"vechimea in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei ... (vezi toată discuția)
Studii superioare la concurs ? oanaportar oanaportar Hristos a inviat ! Va rog foarte mult sa ma ajutati in rezolvarea urmatoarei probleme: - la o institutie a fost scos la concurs un post de sef ... (vezi toată discuția)