avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Problema acordare chirie SGP
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Problema acordare chirie SGP

Buna ziua
De curand am intrat in concediul de crestere al copilului
Locuind cu chirie mi-am facut dosar iar dupa 4 luni m-am trezit cu refuzul unitati de a-mi acorda chirie,deoarece nu exista o baza de calcul legala pentru cei aflati in concediul de crestere
Refuzul mi-a venit din partea doamnei juriste a unitati militate 01263 Targoviste
Doresc sa ma documentez deoarece vreau sa ai dau in judecata

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:39, 9 Aprilie 2014
1. Pe perioada cat sunteti in concediu crestere copil aveti suspendate (nu incetate) raporturile de munca cu unitatea si asta inseamna ca sunteti tot salariata acelei unitati dar nu prestati munca si nu primiti salariu.

2. In rest va bucurati de aceleasi drepturi ca si ceilalti salariati din unitate.

3. Jurista unitatii ar trebui sa fie aceea care sa va spuna care este baza legala a ceea ce spune ea.

4. Va recomand sa solicitati un raspuns si din partea Agentiei Judetene pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS), sau chiar din partea ANPIS, pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro
1. Neacordarea chiriei de catre U.M. nu este de competenta AJPS sau ANPIS.

2. Cel mai bine este sa va adresati MApN - Directiei Management Resurse Umane

Adresa
Str. Drumul Taberei, nr. 7-9, sector 6, Bucureşti

Telefon +40 21 319.58.58 sau +40 21 319.57.79 int. 2408

Email dmru@mapn.ro
1. - Nu am spus sa intrebe la ANPIS daca mai primeste sau nu banii de chirie de la MApN.
- Asta este de competenta MApN.

2. Recomandarea mea pentru a se adresa ANPIS era pentru a intreba daca banii primiti de la MApN pentru chirie pot sau nu sa se cumuleze cu indemnziatiei pentru CCC.
Topicul deschis era , din cate se intelege, pe acest subiect , neacordarea alocatiei de chirie din motivul ca persoana in cauza intra in CCC.

Compensarea chiriei pentru personalul din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională nu este un venit de natura salariala.si nici nu este impozabila Prin urmare, consider ca aceasta se poate cumula cu indemnizatia pentru CCC.

art.16 din OUG 111/2010:
(2) Dreptul la indemnizaţiile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 şi art. 9 alin. (4) şi (5) se suspendă începând cu ziua următoare celei în care:
...
i) beneficiarul realizează venituri supuse impozitului şi copilul nu a împlinit vârsta de un an, 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap;
...

Asadar, nu se incadreaza in acest text de lege acordarea compensatiei pentru chirie.

1. Dar eu am informatii (neverificate inca de mine) care spun ca acei bani acordati pentru chirie se aduna cu solda si se impoziteaza.

2. - Dar chiar daca ar fi asa acesti bani nu reprezinta un venit profesional si deci nu ar trebui sa fie o problema in as e cumula cu indemnizatia pentru CCC.
- De aceea am zis sa se intereseze la ANPIS, cea mai in masura sa spuna, chiar si MApN-ului, daca se procedeaza bine sau nu daca nu i se mai acorda banii de chirie.

Alte discuții în legătură

Buna ziua tuturas tuturas am si eu o intrebare pana in prezent am beneficiat de bani de chirie in mapn de luna viitoare plec in concediu pt cresterea copilului eu voi primi bani de ... (vezi toată discuția)
Pot reintra in concediu crestere copil? aurel2015 aurel2015 In luna septembrie 2015 am nascut un copil, ca urmare am beneficiat de concediu pentru cresterea copilului pana implineste varsta de 2 ani. In luna mai 2016, ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie redwolf31 redwolf31 Sunt angajat al M ApN si vreau sa beneficiez de stimulul de insertie fara a trece in concediul de ingrijire a copilului.Sotia nu lucreaza si nu beneficiaza de ... (vezi toată discuția)