avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Problema acordare chirie SGP
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Problema acordare chirie SGP

Buna ziua
De curand am intrat in concediul de crestere al copilului
Locuind cu chirie mi-am facut dosar iar dupa 4 luni m-am trezit cu refuzul unitati de a-mi acorda chirie,deoarece nu exista o baza de calcul legala pentru cei aflati in concediul de crestere
Refuzul mi-a venit din partea doamnei juriste a unitati militate 01263 Targoviste
Doresc sa ma documentez deoarece vreau sa ai dau in judecata

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:39, 9 Aprilie 2014
UM procedeaza ilegal prin neacordarea compensatiei de chirie, intrucat actul normativ care prevede acordarea acesteia nu prevede o astfel de situatie pentru neacordare.

Codul Fiscal prevede :
art.55 (4) Următoarele sume nu sunt incluse în veniturile salariale şi nu sunt impozabile, în înţelesul impozitului pe venit:
..
c) contravaloarea folosinţei locuinţei de serviciu sau a locuinţei din incinta unităţii, potrivit repartiţiei de serviciu, numirii conform legii sau specificităţii activităţii prin cadrul normativ specific domeniului de activitate, compensarea chiriei pentru personalul din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională, precum şi compensarea diferenţei de chirie, suportată de persoana fizică, conform legilor speciale;
...
1. Atunci jurista de la UM trebuie sa se duca la un curs de reciclare si/sau sa citeasca mai mult legile cu care trebuie sa lucreze ca sa nu mai dea raspunsuri ilegale.

2. Spuneti-i juristei sa citeasca si Codul fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua tuturas tuturas am si eu o intrebare pana in prezent am beneficiat de bani de chirie in mapn de luna viitoare plec in concediu pt cresterea copilului eu voi primi bani de ... (vezi toată discuția)
Pot reintra in concediu crestere copil? aurel2015 aurel2015 In luna septembrie 2015 am nascut un copil, ca urmare am beneficiat de concediu pentru cresterea copilului pana implineste varsta de 2 ani. In luna mai 2016, ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie redwolf31 redwolf31 Sunt angajat al M ApN si vreau sa beneficiez de stimulul de insertie fara a trece in concediul de ingrijire a copilului.Sotia nu lucreaza si nu beneficiaza de ... (vezi toată discuția)