avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare apartament cu renuntare la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare apartament cu renuntare la mostenire

Buna ziua,

As dori sa stiu daca tatal meu poate vinde un apartament in situatia in care mama e decedata de 3 ani si eu cu fratele meu am da declaratii ca renuntam la mostenire. Ar fi o cale mai simpla (fara deschidere de succesiune) prin care s-ar putea vinde acest apartament avand in vedere ca eu si fratele meu (care e plecat in alta tara si vine foarte rar) nu avem nicio pretentie asupra lui?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Little_skip , utilizator 19:44, 8 Aprilie 2014
Numai declaratiile de renuntare la mostenire nu sunt suficiente pentru ca tatal dvs. sa faca dovada existentei proprietatii pe numele lui,

Pentru aceasta este nevoie de certificatul de mostenitor, ceea ce presupune dezbaterea succesiunii pe cale notariala.
De acord. In plus, succesiunile se deschid prin simpla moarte a celui care le lasa.
Nu poate tatal ocoli plata taxelor.
In plus, daca s-ar fi dezbatut succesiunea in primii doi ani de la decesul defunctei dvs mame, nu s-ar mai fi platit impozitul in cuantum de 1% din valoarea masei succesorale.
asa cum v-au spus deja si colegii mei, singura varianta este ca toti trei succesorii sa va prezentati la notar pt dezbaterea succesiunii . cei doi frati vor da declaratii de renuntare , daca asa doresc, tatal devenind astfel unic succesor.

dupa intabularea dreptului sau in CF va putea instraina acel imobil .
Multumesc mult pentru clarificari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune apartament cosmin311 cosmin311 Acum o saptamana a murit mama. Apartamentul cu 2 camere in care stau este al mamei adica e trecut pe numele ei inainte de casatorie. Tata a divortat de mama de ... (vezi toată discuția)
Renuntare succesiune - din strainatate crisppian crisppian Sunt cetatean roman si conditional permanent resident in Statele Unite. Mama mea este bolnava de cancer in faza terminala in Romania. Statutul meu de resident ... (vezi toată discuția)
Vanzare drepturi succesorale mariussnagov mariussnagov Mama mea a murit in aprilie 2011 lasand mostenire un apartament. Mostenitorii sunt sotul si trei frati(eu fiind unul dintre ei). Un frate e plecat in ... (vezi toată discuția)