avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate ataca un testament?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate ataca un testament?

Mama mea decedata, are o sora ( matusa mea) care a lasat un testament fiului meu ( stranepot ) de matusa . Testamentul este cu titlul universal se specifica " las toate bunurile mele mobile si imobile " ...Eu am ingrijit aceasta matusa.Fiind mostenitor rezervatar pot ataca acest testament in instanta ?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: traff , utilizator 20:11, 9 Aprilie 2014
Daca decedata care a lasat testamentul v-a fost matusa, dumneavoastra nu sunteti mostenitor rezervatar.
Dumeavoastra sunteti mostenitor rezervatar al mamei.
iconita a scris:

Mama mea decedata, are o sora ( matusa mea) care a lasat un testament fiului meu ( stranepot ) de matusa . Testamentul este cu titlul universal se specifica " las toate bunurile mele mobile si imobile " ...Eu am ingrijit aceasta matusa.Fiind mostenitor rezervatar pot ataca acest testament in instanta ?
Va multumesc !

rezervatarii sunt copii, parintii si sotul/sotia defunctului.
dvs nu sunteti nimic, fiul dvs este legatar universal din cate spuneti si asta inseamna ca nimeni nu-l inlatura in lipsa unui rezervatar al defuntei.
Multumesc pentru raspuns, dar daca eu fac proba cu martori ca eu am umblat cu matusa mea prin spitale si ca am tinut-o in casa mea ingrijind-o, am vreo sansa?
Multumesc anticipat.
Nu . Nu aveti nici o calitate care sa va confere dreptul de a ataca testamentul !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mătușa are un băiat din prima căsătorie, nu se știe nimic de el... antonio1234 antonio1234 Am șters contul din greșeală am făcut altu. Mătușa are un băiat din prima căsătorie nu se știe nimic de el nu a fost la inmormintare,sa găsit un ... (vezi toată discuția)
Succesiune buna ziua, matusa mea a lasat bunurile prin testament ... helene100 helene100 Succesiune Buna ziua, Matusa mea a lasat bunurile prin testament intocmit la notar , nepotilor/stranepotilor de frate/Sora si unei prietene. Matusa nu ... (vezi toată discuția)
Mostenitori rezervatari vs mostenitor testamentar irina65 irina65 Buna ziua, Va expun situatia mea si as dori, rog frumos, o lamurire. Am o varsta destul de inaintata si ceva probleme de sanatate. Si pentru ca nu sunt ... (vezi toată discuția)