avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... lntabulare casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

lntabulare casa

Buna ziua,
Am rugamintea daca poate cineva sa imi spuna cum se poate rezolva urmatorul caz:
- este vorba de o vecina caruia in urma cu peste doi ani i-a murit sotul, iar casa unde a locuit cu sotul si locuieste ea acuma nu a fost intabulata pe ei
doar pe bunicii sotului, in momentul de fata cele doua surori ale sotului vor sa vanda casa unde locuieste ea, daca nu le da 10000 ron ( 100 000 000
lei vechi), iar ea ar vrea sa stie daca pot sa faca acest lucru si daca se poate baza pe faptul ca locuind nu stiu cati ani intr-o casa si ai platit impozit nu se poate sa fii scos afara din casa.
Fiind pensionara nu poate sa plateasca asa o suma.
Ce ar trebui facut?

Multumesc frumos.
Cel mai probabil nu s-a dezbatut succesiunea dupa bunicii sotului respectivei doamne, din moment ce imobilul respectiv este intabulat pe numele bunicilor. Fara a dezbate succesiunea, surorile sotului nu o vor putea evacua pe vecina dvs. Daca vecina are descendenti , acestia au vocatie succesorala si vor veni la succesiune impreuna cu cele doua surori. in acest caz, probabil vecina va putea locui in partea din imobil ce le-ar reveni copiilor sai, in urma dezbaterii celor doua succesiuni..
necunoscand toata speta, va spun variantele posibile ..

pe de alta parte, chiar daca doamna a paltit impozit la acel imobil , impreuna cu sotul sau, acest lucru nu -i confera vreo calitate legala de proprietar al acelei case. poate proba doar o acceptare tacita a succesiunii dupa bunicii sai, a sotului doamnei .
daca cele doua surori nu au acceptat succesiunea in termen legal, se poate vorbi despre posibilitatea decaderii lor din dreptul de a succede . discutiile sunt multe . lipsesc amanuntele problemei .
Pai are si ea drept dupa sot la o bucatica... e drept, mica.
Inteleg ca nu are bani, dar din pacate proprietatile costa; se poate gasi o solutie de mijloc, eventual sa vanda toti cuiva cu uzufruct pentru batrana sau altceva similar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme de testament Mviorica Mviorica Sotul a decedat in 2000, avem 3 copii impreuna. Parinti lui au decedat ulterior .Sotul are 2 frati in viata , sora lui dupa decesul parintilor a hotarat sa ... (vezi toată discuția)
Mostenire aio aio buna ziua. mama mea a murit de curand. casa parinteasca este pe numele tatalui meu. suntem 2 surori la parinti. tatal meu vrea sa vanda casa parinteasca. o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. ma numesc gheorghe cristian si as vrea sa va adresez ... Gheorghecristian663 Gheorghecristian663 Buna ziua. Ma numesc Gheorghe Cristian si as vrea sa va adresez urmatoarea problema: Tatal meu a primit un apartament de la mama lui, printr-un contract de ... (vezi toată discuția)