avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare SRL

Buna ziua, as vrea sa imi deschid un srl cu un prieten. Dar eu am un litigiu cu o banca. Acum un an am luat un credit de nevoi personale cu ipoteca mobiliara si nu am nimic pe numele meu. si sunt pus sub executare silita de catre acea banca. Pot sa imi deschid societatea? imi afecteaza profitul firmei acea decizie??
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 09:36, 10 Aprilie 2014
Profitul societatii nu va fi afectat.
Insa, banca va putea urmari dividendele acordate Dvs. de catre societate, in calitate de asociat, intrucat doar acestea sunt veniturile Dvs. proprii.
De asemenea, in cazul in care decideti ca in societate sa dobanditi si calitatea de salariat, vor putea fi urmarite si veniturile salariale obtinute de Dvs.
puteti sa faceti acel SRL, insa banca va va urmari toate sursele de venit pentru a-si recupera creanta .
bun!!! pai si daca i-au acele dividente mi le vor opri banca? dar profitul firmei? va fi afectat? Initial ma intereseaza daca asociatul meu va fi afectat , adica daca partea lui din firma , daca pot spune asa, va suferi ?
Incercati sa nu confundati persoana fizica (Dvs.) cu persoana juridica (societatea) si cu orice alta persoana fizica terta (asociatul Dvs, spre exemplu)
Asociatul Dvs. nu va fi afectat in niciun mod de datoriile Dvs. personale; nici societatea.
Pentru inceput, toate veniturile obtinute prin desfasurarea activitatii sunt ale societatii, nu ale Dvs. personal sau ale asociatului Dvs. Veniturile societatii se vor constitui in dividende la sfarsitul fiecarui an calendaristic, daca asociatii societatii vor hotari acordarea de dividende. In caz contrar, acestea raman in societatea si nu pot fi urmarite pentru datorii personale.
am inteles. Dar la sfarsitul anului calendaristic , atunci cand dorim sa constituim acele venituri in dividente...si daca valoarea nu acopera suma datoare pe persoana mea poate afecta intregul venit al firmei?

Alte discuții în legătură

Indemnizatie somaj + asociat in srl Victor2008 Victor2008 Buna Ziua, Beneficiez de indemnizatie de somaj si doresc sa infiintez un SRL ca asociat unic sau cu 2 asociati. In cadrul acestui SRL voi avea activitati ... (vezi toată discuția)
Poprire pusa unei persoane asociat în firma mihaidrm mihaidrm Buna ziua! As vrea sa stiu daca o poprire pusa unei persoane fizice(retinere salariala in urma unei hotarari judecatoresti) ar afecta aceea persoana fizica in ... (vezi toată discuția)
Dividende si costuri Mario-100 Mario-100 Care sunt costurile aferente dividendelor si ordine in care acestea se aplica in 2011, eu stiu asa: Profit brut -16% = profit net Parte din profitul net ... (vezi toată discuția)