avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Problema bonuri valorice!URGENT!
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Problema bonuri valorice!URGENT!

Am o problema,la locul de munca,patronul ne-a pus pe toti angajatii sa facem cere de concediu fara plata,daca nu,nu ne mai acorda bonurile.Bonurile nu sunt trecute in cotractul colectiv de munca.Este posibil sa numai ni le dea?
Daca nu fac cere,celelalte fete vor primi bonuri,si eu nu?Este posibil sa faca asa ceva?Va rog frumos,daca puteti sa-mi raspundeti si mie.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: MARIANA TRUFIN , Consilier juridic 11:27, 2 Mai 2009
Din cum citesc eu : tocmai pentru ca veti face cerere de concediu fara plata nu veti primi bonuri ( daca prin bonuri intelegem tichete de masa !!!) , pentru ca ele nu se acorda decit in zilele de prezenta la servici . Sau pe perioada de concediu "fara plata ", prezenta e de fapt obligatorie ? Va rog , reveniti.
Problema este in felul urmator:
La inceputul lunii,patronul la care lucrez ne-a tinut sedinta,si a spus in felul urmator:sa facem cerere de concediu fara plata,dar sa venim la munca,in cazul in care nu facem cerere de concediu fara plata,ne ia tichetele de masa,si ne ameninta sa ne dam demisia daca nu facem ce zice el. Eu nu am facut cere de concediu fara plata,si m-am dus in continuare la serviciu.Este corect ceea ce face el?Este posibil sa numai imi dea tichetele de masa?
Nu e corect, bineinteles. Nu e corect sa ai oameni la munca si de fapt ei sa fie in fara plata . Fara plata inseamna ca nici nu vin la munca, nici nu iau salar. Si bonurile de masa se dau doar pentru cei prezenti . E o " imbirligatura " .... imi pare rau sa o spun ....
Si uite asa aflam despre un nou angajator care isi "santajeaza" angajatii.
Pe de alta parte, trebuie sa stiti ca angajatorul nu este obligat sa dea salariatilor aceste bonuri de masa. El poate decide sa acorde sau sa nu aceste bonuri. Totodata, angajatorul poate decide acordarea acestora doar anumitor salariati cu titlu de bonus si nu tuturor angajatilor. Ar fi bine sa verificati daca in CCM se mentioneaza ceva in acest sens.
Si ca sa va raspund la intrebare, da este posibil sa nu va mai dea bonurile de masa.
Pai angajatii care fac cerere de concediu fara plata, pe perioada cat figureaza in concediu cu siguranta nu beneficiaza de bonuri de masa. acestea se dau doar pentru zilele lucrate efectiv.

Alte discuții în legătură

Program de lucru 24ore cu 72 ore libere Cristina_betty Cristina_betty Lucrez intr-o benzinarie, 24 cu 72 si sunt in preaviz. lucrez in aceasta firma de aproximativ 7 luni, dupa ce am fost preluati de la vechea firma. pot sa imi ... (vezi toată discuția)
Mi-au taiat bonurile de masa vasileconstantin vasileconstantin Buna ziua, sunt angajat la un supermarket, de 1 saptamana am fost in concediu iar astazi am revenit la munca unde am aflat ca mi-au fost taiate bonurile de ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca Enachee Enachee Bună ziua sunt angajat din 15 mai 2010 ca paznic de noapte intr-o societate comerciala cu 15 angajați cu un salariu de minim pe economie si începând din ... (vezi toată discuția)