avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Cum se impoziteaza casa si terenul?
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Cum se impoziteaza casa si terenul?

Buna Ziua. Detin un teren de 12 ari care era trecut ca si teren intravilan arabil. Anul trecut am cerut autorizatie de constructie si m-am apucat sa construiesc o casa pe care am si ridicat-o la rosu fara a-i face receptia pentru ca inca nu este terminata. Anul acesta m-am dus la primarie de doua ori sa imi platesc impozitul ca tot omul cinstit, numai ca functionarii de la primarie au spus ca trebuie sa imi treaca o parte din teren de 5 ari la categoria de curti constructii. Eu nu am fost deacord cu ei datorita faptului ca, casa este construita pe aproximativ un ar jumate (15 m lungime pe 10 m latime).Le-am spus sa imi treaca la curti constructii doi ari si nu 5 cum au dorit ei. L-a chemat si pe seful de la urbanism care mi-a spus niste aberatii. Spunea ca din moment ce eu am cerut autorizatie de constructie s-a schimbat destinatia terenului si sa imi treaca toata suprafata terenului de 12 ari la curti constructii, tot el imi spunea ca drumul privat pe care il am intra tot la curtii constructii.
Din cate stiu eu drumurile sunt prevazute ca si categorie aparte in cadastru si nu se impoziteaza.
Si as ma vrea sa intreb daca aveam un teren de un hectar si solicitam o autorizatie de constructie pentru o casa trebuia sa trec un hectar la curti constructii?
Va rog sa ma indrumati ce e de facut pentru ca eu am fost de doua ori la primarie si in afara de a ma certa cu ei nu am reusit sa fac nimic si nici sa imi platesc impozitul pe anul acesta. In speranta ca ma veti ajuta va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: dan755 , utilizator 21:59, 10 Aprilie 2014
Nu ma lamureste nimeni cum se impoziteaza terenurile si casele si cat teren trebuie trecut la curti constructii?Mentionez faptul ca sunt persoana fizica si nu firma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare categorie de folosinta din arabil in curti constructii Teodor V Teodor V Buna, seara. In 2004, dintr-o eroare, cadastristul a gresit categoria de folosinta a terenului din arabil in curti constructii, intabulandu-l ca teren cu ... (vezi toată discuția)
Este drum de acces sau nu laur2000 laur2000 Buna ziua.Am si eu o intrebare.Am cumparat o casa cu teren si cu asa zisul drum de acces.Drumul de acces ( care este trecut teren arabil in cadastru si in ... (vezi toată discuția)
Impozit pe teren/casa 2016 ContSters389532 ContSters389532 Buna ziua, Detin un teren de 1000mp in Bragadiru pe care am construit o casa/locuinta(100mp amprenta, nu am garaj, magazie etc) careia tocmai i-am facut ... (vezi toată discuția)