avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termen pentru impacare in apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Termen pentru impacare in apel

vad in portalul instantelor ca curtile de apel (in apel) de foarte multe ori acorda termen pentru impacarea partilor...ce sens are daca impacarea partilor are efecte numai daca intervine pana la citirea actelor de sesizare
S-ar considera neconstitutional dar nici nu se discuta asa ceva in instanta.
Parchetele nici nu se opun.
patrascu razvan a scris:

Daca au trecut de citirea actului de sesizare si apoi a intervenit NCP, se pot impaca pana la primul termen de judecata cu procedura legala indeplinita, asta este practica acum.

prevede vreun text de lege afirmatia dvs?
daca impacarea a intervenit inaintea intrarii noului cod dar dupa citirea actului de sesizare se poate primi o incetare? (dosar din 2012,a fost repus pe rol de doua ori,deci impacarea a intervenit dupa citirea actului de sesizare,dar inaintea intrarii noului cod penal)..este vorba de inselaciune
In baza similitudinii existente intre situatia actuala si neconstitutionalitatea art.320^1 constatata de Curtea Constituţionala prin Decizia nr. 1470 din 8 noiembrie 2011, care a stabilit că dispoziţiile art. 320^1 din Codul de procedură penală sunt neconstituţionale în măsura în care nu permit aplicarea legii penale mai favorabile tuturor situaţiilor juridice născute sub imperiul legii vechi şi care continuă să fie judecate sub legea nouă, până la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, si a Deciziei nr.72 din 17 ianuarie 2012 a I.C.C.J., Secţia penală, care a stabilit ca:

În acord cu Decizia Curţii Constituţionale nr. 1470 din 8 noiembrie 2011, potrivit art. XI din O. U. G. nr. 121/2011, în cauzele aflate în curs de judecată în care cercetarea judecătorească începuse anterior intrării în vigoare a Legii nr. 202/2010, dispoziţiile art. 3201 C. proc. pen. se aplică în mod corespunzător la primul termen de judecată cu procedura completă, imediat următor intrării în vigoare a O. U. G. nr. 121/2011.
În raport cu prevederile art. XI din O. U. G. nr. 121/2011, cererea privind aplicarea dispoziţiilor art. 3201 C. proc. pen. formulată în faţa instanţei de recurs - la primul termen de judecată în recurs cu procedura completă, imediat următor intrării în vigoare a O. U. G. nr. 121/2011 - este admisibilă.




inteleg,dar aici e vorba de art 320 ind 1 si nu despre impacare.....exista precedent ca instanta s a pronuntat incetarea cercetarii judecatoresti ca urmare a impacarii (cum ar fi cazul meu,impacare inaintea intrarii noului cod dar dupa citirea actului de sesizare)
Daca cititi atent o sa intelegeti, efectiv asta este practica instantelor in acest moment, asa procedeaza, rationamentul vi l-am prezentat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furtul calificat in noul cod penal adrianparpala12345 adrianparpala12345 Buna seara, as dori sa va intreb daca infractiunea de furt calificat este urmatoarea in Noul Cod Penal, sau au fost scoase anumite circumstante? Multumesc ... (vezi toată discuția)
Ncp furt cablu - legea favorabila Daniel1992 Daniel1992 furt cablu art 208/1 si 209/1 cum este acum cu noul cod penat cum pot scapa din asta? (vezi toată discuția)
Furt+talharie calificata Delia 19 Delia 19 Buna ziua,fratele meu pe data de 22 noiembrie a fost prins cand fura motorina,a primit control judiciar pentru 60 de zile,in timpul controlului s-a intamplat o ... (vezi toată discuția)