Un presedinte de Asociatie de Proprietari care a fost schimbat in urma unei adunari generale si care refuza sa predea functia de mai mult de un an poate fi acuzat de "Uzurparea de calităţi oficiale" conf art. 258 N.C.P. si daca nu, de ce poate fi acuzat in aceasta situatie cand practic el uzurpa functia in mod ilegal si cum se poate rezolva situatia ? Dupa cate am inteles un presedinte de asociatie nu este functionar public. Atunci ce este si ce i se poate aplica ?
Exclus Primaria si Politia care sunt complici si care ne trimit de la unii la altii sau eventual in instanta.
Va rog fara citate din legea 230/2007. Multumesc
ART. 258
Uzurparea de calităţi oficiale
(1) Folosirea fără drept a unei calităţi oficiale care implică exerciţiul autorităţii de stat, însoţită sau urmată de îndeplinirea vreunui act legat de acea calitate, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează fapta funcţionarului public care continuă să exercite o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, după ce a pierdut acest drept conform legii.
(3) Dacă faptele prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) au fost săvârşite de o persoană care poartă, fără drept, uniforme sau semne distinctive ale unei autorităţi publice, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani.
Adevarul iese cam greu la iveala. Nu-mi vine sa cred ca politia si primaria sunt complici cu presedintele. E doar punctul dumneavostra de vedere.
Actionati, influentati, convingeti si lucrurile pot ajunge pe fagasul dorit de dumneavostra: conditia este sa aveti majoritatea de aceasta parte a baricadei.
Am si eu o intrebare : Uzurparea este valabila si in domeniul privat? Avem o grupare sportiva care numara cam 5000 de participanti si in ultimii ani un comitet director de 12 persoane s-a instalat abuziv pretinzand ca au dreptul la a stabili regulamentul acestui circuit sportiv, insa fara sa fie votati de cineva , preactic s-au instalat abuziv. Acest circuit nu are statut juridic, dar sunt foarte multi participanti si aceste persoane practic impun abuziv acest regulament. Se poate face ceva impotriva lor ? pe cale penala sau civila?