avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ore suplimentare, platite luna urmatoare?!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ore suplimentare, platite luna urmatoare?!

Buna ziua,

Am sesizat acum in Codul Muncii art. 123 (1) In cazul in care compensarea prin ore libere platite nu este posibila in temeiul prevazut de art. 122 alin. (1) in luna urmatoare, munca suplimentara va fi platita salariatului prin adaugarea unui spor la salariu corespunzator duratei acesteia.

Cum adica in luna urmatoare? Pana acum am evidentiat si calculat orele suplimentare in luna in care au fost efectuate. Cum e corect?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: madalina_oprea , utilizator 14:05, 11 Aprilie 2014
Buna ziua!
Articolul se refera la plata sporului pentru orele suplimentare.
In cazul in care orele suplimentare nu se pot recupera in luna urmatoare,atunci se plateste in luna sporul pt ore suplimentare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata orelor suplimentare lucialuca lucialuca Angajatorul sustine ca orele suplimentare se platesc abia dupa 3 luni de la efectuarea lor. Este in concordanta cu Codul Muncii acest lucru? (vezi toată discuția)
Ore suplimentare Larisa-Lory Larisa-Lory Buna ziua, Am citit in forum dar nu sunt pe deplin lamurita asupra unui aspect. Daca un salariat presteaza in zilele de repaus saptamanal (de ex. sambata ... (vezi toată discuția)
Plata orelor suplimentare sau recuperare EmiMimy EmiMimy Bună ziua, Dacă am un salariat cu salariu brut de 2.000 lei care în luna ianuarie a prestat 192 ore din care 32 sunt suplimentare și doresc să îi dau ... (vezi toată discuția)