avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ordinul nr. 119/2014
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ordinul nr. 119/2014

Buna ziua!
Doresc o precizare privind Ordin-ul nr. 119/2014 al ministrului sanatatii privind amenajarea cabinetelor in interiorul spatiilor de locuit. La Cap. I, art. 6 se precizeaza asa:

Art. 6
(1) La parterul cladirilor de locuit:
a) se pot amplasa/amenaja unitati comerciale, unitati de prestari servicii, cabinete medicale umane fara paturi si cabinete veterinare pentru animale de companie, cu conditia ca acestea, prin functionarea lor, sa nu creeze disconfort si riscuri pentru sanatatea locatarilor; pentru unitatile sus-mentionate se vor asigura mijloacele adecvate de limitare a nocivitatilor;
b) nu se vor amplasa la parterul blocurilor unitati de productie;
c) se pot amenaja camere speciale pentru: depozitarea deseurilor solide, spalatorii, uscatorii;
d) se pot amenaja si alte anexe ale locuintelor (garaje), doar cu acceptul asociatiei de locatari sau proprietari.
(2) Activitatile de birou se pot organiza si la alte etaje ale imobilelor de locuit daca se obtine acceptul vecinilor directi.
(3) Schimbarea destinatiei unui spatiu de locuit se poate face numai cu respectarea conditiilor prevazute de Legea nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, cu modificarile ulterioare.


Acest ordin abroga ordinul precedent (536/1997) in care la art. 5 se preciza:

Art. 5. - La parterul clădirilor de locuit se pot amenaja unităţi comerciale şi de prestări servicii, precum şi camere speciale de depozitare a reziduurilor solide sau alte spaţii gospodăreşti - anexe ale locuinţelor (garaje, spălătorii, uscătorii etc.), cu condiţia ca acestea să nu constituie, prin funcţionarea lor, riscuri pentru sănătatea populaţiei sau să nu creeze disconfort; în acest scop, se vor asigura măsurile şi mijloacele necesare pentru limitarea nocivităţilor, astfel ca acestea să se încadreze în normele din standardele în vigoare. În interiorul clădirilor cu mai multe locuinţe se pot amenaja, în cadrul acestora, mici unităţi de servire a publicului (birouri, cabinete), cu condiţia să nu producă riscuri pentru sănătate sau disconfort.


Eu mi-am format deja o parere cum ca in prezentul ordin nu se specifica deloc ca nu ai voie sa-ti amenjezi tot ce scrie la art. 6 1) lit. a), bineinteles cu respectarile reglementarilor schimbarii destinatiei spatiului de locuit dar as vrea sa mai aud o parere competenta in domeniu.

Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 11 Aprilie 2014
Praipan, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:31, 12 Aprilie 2014
In conditiile in care obtineti acordul vecinilor si incheiati conventie cu asociatia de proprietari,puteti schimba destinatia spatiului de locuit
La aceeasi parere am ajuns si eu doar ca se pare ca Directia de Sanatate Publica nu mai primeste dosare de acreditare la alte etaje ci doar la parter... Nu stiu ce se poate face. Sunt multi medici in situatia in care vor sa-si deschida cabinete la etajul 1 si desi au toate acordurile (Asociatie + vecini directi) nu se pot acredita. Se poate face un memoriu ceva? Intreb si eu si imi cer scuze pentru exprimarea de nespecialist pentru ca nu sunt jurist.... Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Aprilie 2014
Praipan, utilizator
Incercati sa obtineti o parere avizata de la Ministerul Sanatatii - Serviciul juridic si contencios.

Depuneti un memoriu la Serviciul de Presă și Relații Publice - Informații Relaţii Publice
Intr. Cristian Popişteanu, nr. 1-3, sector 1,
cod 010024, Bucureşti

Tel: 021 3072 514
e-mail: dirrp@ms.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere magazin alimentar Tutzu Tutzu Doresc si eu sa-mi cumpar un apartament la parter de bloc pentru a-mi deschide un magazin alimentar cu \" de toate\" inclusiv produse vrac. Am cateva ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, la parterul blocului de locuinte unde am domiciliul, ... CJohn CJohn Buna ziua, La parterul blocului de locuinte unde am domiciliul, intr-un spatiu comercial prevazut cu aceasta destinatie din constructie, s-a deschis o ... (vezi toată discuția)
Terenul din jurul blocului(dreptul de a parca masina) petitemichele petitemichele Buna ziua, Acum vreo 2 ani am citit pe forum un subiect despre terenul din jurul blocului,ca 10 m ar reprezenta teren de protectie,de protejare a ... (vezi toată discuția)