avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... As dori sa divortez de sotie, am si doi copii si se ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

As dori sa divortez de sotie, am si doi copii si se afla toti in ITALIA, cum trebue sa procedez cu notari sau cu avocatii_

Eu acum sunt in Romania si am inceput sa muncesc ca sofer,as dori sa dau divort de sotie ,din diferite motive.Avem doi copii minori si problema e ca sotia nu vrea sa vie sa semneze divortul ,de uarece e in ITALIA cu copii,avem si valori luate inpreuna dar tuate sunt in Romania.Cum se procediaza cu notari si traducere la ambasada ROMANIEI din ITALIA,sau se putuate face cu notari din italia.Daca nu am fost concis eu stau departe de familie si ca sa ma intorc iarasi in italia e greu cu munca si sotia vrea sa ramie fiindca copii au inceput scoala acolo si daca ias aduce in Romania ias distruge de uarece nu au prieteni ,nu stiu limba si sar acomoda fuarte greu.Problema cia mai mare ca ne avind servici nici eu nici nevasta cu acte in Italia,statul Italian ar putea sa ne ia copii.VA ROG AJUTATI-MA!
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 12:24, 12 Aprilie 2014
Intrucat dvs. si sotia nu va puteti intalni si stabili un acord asupra divortului pe cale amiabila, fie la notar, fie la starea civila de pe raza teritoriala unde aveti domiciliul, singura modalitate de a divorta este instanta de judecata.

E bine sa contactati un avocat din Baroul unde sunteti acum, sa va lamureasca asupra intregii problematici necesare a fi analizate si solutionate in cadrul unui divort stabilit de judecator.
Daca sotia nu este de acord nu puteti divorta decat prin instanta in Romania, la ultimil domiciliu comun. In rest, procedati cum ati fost sfatuit mai sus.partaj nu puteti face decat dupa divort

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa tata, rezident in italia ioana-otilia ioana-otilia buna-ziua. am si eu o intrebare, privind succesiunea dupa tata, rezident in italia. parintii mei au divortat, in timpul casatoriei au avut 2 copii, unul din ei ... (vezi toată discuția)
Cum obtin ertificatul de nastere in romania copilul nascut in italia. AdyDani AdyDani Buna seara . Am o problema care ma tine in loc sa nu pot intra in tara cu copilul,viitoarea nevasta e inca casatorita cu un marochin si pana nu divorteaza ... (vezi toată discuția)
Divort Mikaela75 Mikaela75 Sunt casatorita din Aprilie 2018 in Romania dar traim in Italia,pot divorta aici? Pare ca e de acord sa divortam, è posibil si la un notar in Italia? (vezi toată discuția)