avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Granituire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Granituire

O casa cu etaj si teren,la parter apartamentul meu iar -la etaj un apartament al surorii.
Ap de la etaj este vandut altcuiva desi la iesirea din indiviziune nu s-a facut exact granitarea. Terenul are 500 mp cu tot cu casa.Fiecare a primit jumatate deci 250 mp. Doar ca sora si-a construit un garaj langa casa pe numele ei. La granitare ea va ramane cu mai putin teren liber ca deja a construit ceva pe mp ai ei? In afara de caile de acces care am inteles ca sunt comune...dupa calcule ei i se mai cuvin aprox 25 mp si mie cam 95 mp.Am sanse in instanta sa primesc acesti mp cat de cat compacti?
Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 30 Aprilie 2009
AlinaMitea, utilizator
Cel mai recent răspuns: AlinaMitea , utilizator 22:51, 14 Septembrie 2009
da aveti sanse si credem ca merita sa actionati
Da inteleg asta, doar ca pe mine ma intereseaza sa primesc partea mea de teren cat de cat compacta si sa se tina cont ca si-a contruit deja garajul pe o mare parte din terenul ce i se cuvinea.
Actiunea in granituire e una imprescriptibila , in sensul ca poate fi introdusa oricand - spre deosebire de actiunea in stramutare de hotare deja existente -prescriptibila, deci puteti actiona oricand .
Competenta , in acest sens , e judecatoria in a carei raza teritoriala e bunul imobil .Succes.;)
Ultima modificare: Joi, 30 Aprilie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Mai am o intrebare legata de subiectul de mai sus. Prin ce modalitate se face granituirea, prin instanta sau de comun acord pe cale amiabila prin notar si cadastru?
Daca exista intelegere puteti sa va delimitati singuri proprietatile, daca nu mergeti in instanta.

Alte discuții în legătură

Vanzare-cumparare cu rezerva uzufructului viager andreeaoana86 andreeaoana86 Buna seara! Imi puteti spune, va rog, daca cineva care a vandut casa si terenul aferent acesteia cu rezerva uzufructului viager, mai are dreptul de a construi ... (vezi toată discuția)
Acordul vecinului pentru obtinerea autorizatiei de constructie barbuilie barbuilie Buna ziua tuturor! Va cer sfatul in legatura cu problema mea... Sunt proprietarul unui apartament intr-o casa cu doua apartamente, unde terenul aferent este ... (vezi toată discuția)
Drept de a construi sau nu corinamihut_12 corinamihut_12 Locuiesc la casa cu etaj, la parter X, la etaj eu. Tot terenul cladit si necladit de 400 mp se afla in indiviziune (fiecare avem 1/2) .X detine pe acest teren ... (vezi toată discuția)