De la ora 11:00, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Angajarea străinilor în România - Recomandări practice și lecții utile pentru companii →
1. Deci, după părerea D-vostră, ori votezi ori nu, ai dreptul să-i tragi la răspundere pe cei aleși :)
E o opinie interesantă.
2. Dacă e adevărat ceea ce spuneți la punctul 1, iar după cum se vede nimeni nu-i trage la răspundere pe aleși... atunci înseamnă că alegătorilor le convine și sunt total de acord cu deciziile celor aleși. De ce nu-i trage nimeni la răspundere? :)
Orice logică ați încerca să aplicați obiectului acestei discuții, până la urmă tot la responsabilitatea alegătorilor ajungeți.
Cei care se plâng de cei care ne conduc își merită pe deplin soarta.
Până nu se vor trezi la realitate și vor ajunge la un nivel de educație nu se va schimba nimic în bine din acest punct de vedere.
alegatorii (majoritatea) nu au posibilitatea (nu au cunostintele necesare) sa aprecieze deciziile in sine (unele de natura tehnica).
au, insa, posibilitatea sa aprecieze rezultatul deciziilor , si sa vada conformarea (rezultatului deciziilor) cu art.47 din constitutie.
nu poate fi nimeni DE ACORD cu rezultatul (deciziilor). si-i trage la raspundere!
tragerea la raspundere (sanctiunea) care e la indemana cetatenilor am spus-o mai sus.
Ceea ce s-a întâmplat la noi a fost o mare greșeală, în sensul că li s-a dat oamenilor decizia (prin votul lor), fără ca aceștia să fie conștienți de ceea ce fac.
...
Se merge în continuare în stabilirea valorilor politice pe baza unor criterii de la nivelul unor analfabeți. Și bineînțeles că cei care candidează speculează din plin asta.
Cineva care nu înțelege și nu poate previziona la un nivel cel puțin mediu rezultatul unei decizii a celui pe care l-a ales, nu are ce căuta la vot.
Sistemul american e mult diferit de al nostru.
În primul rând, la ei votul nu este direct ci prin electori.
... la ei votează electorii (care în mod sigur nu sunt analfabeți) aleși de cetățean (pentru președinte) și nu votează fiecare de capul lui.
De ce în cea mai mare democrație din lume nu avem vot direct, dar avem la noi unde habar nu avem mai nimic despre cei care candidează?
Dentiștii sau mecanicii îi alegi după calitatea lucrărilor pe care le-au mai făcut. Unul mai nou în meserie își găsește mai greu clienții, dar după ce dovedește seriozitate lumea începe să-l aleagă.
De regulă, „clienții normali” după ce se înșeală odată sau de două ori în privința calității unui mecanic sau a unui dentist, dobândesc educația necesară pentru a ști cum să aleagă mai departe.
E tot răspunderea lor dacă aleg prost, pentru că e pe banii lor și plătesc pentru felul în care au votat.
La fel e și cu alegerile politice. Alegătorii plătesc pentru ceea ce aleg, până se vor educa să aleagă pe cei de calitate.