avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1383 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Prim-ministrul poate fi dat in judecata pentru ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Prim-ministrul poate fi dat in judecata pentru afirmatii mincinoase facute la tv?

Stiu ca pare ciudata intrebarea.
İdeea este ca prim-ministrul a declarat la tv ca toate pensiile se vor acorda mai devreme, fara sa specifice faptul ca aceia care isi ridica pensiile din banci, le vor primi la aceeasi data ca de obicei.
Dupa acel anunt, am observat pensionari agitati in fata bancilor, fiind siguri ca isi vor primi pensiile mai devreme decat de obicei, deoarece asa a declarat prim-ministrul la tv.
Nici ieri, pana la ora 15 acesti pensionari nu isi primisesera banii si erau foarte suparati.
İntrebarea pe care am pus-o aici, si-o puneau si ei.
Este posibil ca un prim-ministru sa fie actionat in judecata pentru declaratiile facute care nu concorda cu realitatea?
Aveți dreptate în ceea ce priveșe faptul că e păcat ca au fost mințiți...

Dar de ce au fost mințiți?

Pentru că au permis să fie mințiți atunci când au acceptat, (începând cu anii 90) să fie desfințate CAP-urile, când au acceptat să fie vândute pe nimic capcitățile industriale existente atunci, etc. (nu spun că erau bune, dar spun că au fost vândute pe nimic, ceea ce e o mare diferență)

Una peste alta, nu au fost pregătiți pentru democrație (spus frumos), adică, habar nu au avut ce-i așteaptă.

Și acum se plâng. A cui o fi oare vina? Sau, mai contează a cui e vina?

Rămân la părerea mea: liniștea e doar în noi. Dacă vrem să ne agităm, e foarte simplu să stăm în fața TV-ului.
Dacă, însă vrem să fim liniștiți, mulțumiți, împliniți... poate trebuie să facem ceea mai mult decât să ne plângem.
Eu cred că merită efortul :) .

Corect. Ar trebui sa dam de pamant cu toti hotii dovediti cu probe reale.
Dle. @petricapetrisor, faceti un efort serios si constant sa pricepeti si sa judecati lumea cu propria Dvs. minte si lasatii deoparte pe manipulatorii de la televiziuni.
Ganditi liber !

Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Aprilie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Dle legalmgm, chiar gandesc liber. La ce manipulatori va referiti ?
Patrick_ a scris:

Deci ceea ce vă rămâne de făcut este să nu vă mai bazați pe declarații de la televizor și să vă bucurați dacă se mai dau pensiile integrale și fără întârzieri.

se vor da, se vor da:whistle:... din bani imprumutati...

dupa ce in 2013 i-a 'crescut' economia cu jdemii de procente, ponta baga un imprumut (la o 'dobanda foarte buna') la inceputul anului 2014 sa poata plati pensiile in ...2014...

"Romania s-a imprumutat marti de pe pietele financiare internationale la o dobanda foarte buna de 3,70%. Astfel, s-au asigurat banii de pensii si salarii pentru 2014." - vv ponta, sedinta guvern 15.04.2014

Alte discuții în legătură

Și, ați votat astãzi? de ce? Gabriela  Pintea Gabriela Pintea Bună ziua! Ați votat astăzi? Dacă da, de ce da? Dacă nu, de ce nu? Eu nu am votat. Ultima oară când am votat îmi amintesc, alături de alte ... (vezi toată discuția)
O radiografie a clasei politice romanesti. POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Circula pe internet. Manifestul Romanului Disperat ! Protestez ! NU este necesar ca toti sa fie de acord cu cele de mai jos. Nu înţeleg de ce ţipă ... (vezi toată discuția)
Plângere penalã pe numele presedintelui suspendat pentru trãdare si nu numai Ana Cristina Margu Birou de mediator Ana Cristina Margu Birou de mediator Avocata M. A. şi profesorul american de origine română I. R., semnatar al Cartei 77, analist politic timp de 30 de ani în New York şi membru al United ... (vezi toată discuția)