avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 259 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea 34/2013
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea 34/2013

Detin un teren de 1000mp pe care l-am cumparat in mai 2012 , categoria faneata. Neavand posibiliate financiara de constructie nu am schimbat categoria de folosinta.
as putea da statul in judecata pt incalcarea dreptului de a-mi folosi proprietatea.?
Conform legii statul nu-mi permite sa fac nimic pe proprietatea mea, iar aceasta nu poate fi folosinta ca faneata=pasune pt ca este in mijlocul satului.
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 11:42, 13 Aprilie 2014
Puteți, dar pentru a câștiga ar trebui să dovediți că statul e de vină că D-voastră nu puteți folosi acel teren ca fâneață... ceea ce e foarte greu, după părerea mea.

Pe de altă parte, faptul că nu ați avut mijloace financiare pentru a schimba destinația terenului, nu înseamnă că statul e de vină.

Deci, ca să răspund la ceea ce ați întrebat, puteți da statul în judecată, dar nu prea aveți șanse să câștigați.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare categorie folosinta pasune paunvlad87 paunvlad87 Sunt detinator (persoana fizica) de pasune, prin CVC avand la baza Titlu de Proprietate. Terenul este intabulat, teren agricol, pasune. Doresc schimbarea ... (vezi toată discuția)
Autorizaþie construire locuinþã pe pajiºte ! Tpopa Tpopa Bună seara, aş dori informaţii privind obţinerea autorizaţiei de construire locuinţă pe un teren păşune intravilan (intravilan , conforrm noului ... (vezi toată discuția)
Schimbare categorie de folosinta teren intravilan pasune in curti contructii SaraDenisa SaraDenisa Buna seara. Detin un teren intravilan care are trecut in cartea funciara la categoria de folosinta ; pasune. As dori sa schimb categoria de folosinta in curti ... (vezi toată discuția)