avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune si vanzare in aceeasi zi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune si vanzare in aceeasi zi

Am si eu o intrebare,vreau sa cumpar o casa cu un teren de la bunicul meu.Dar mai intai trebuie sa fac succesiunea de pe urma bunicii(am programare maine)Daca am facut cadastrul si tot ce e necesar, bunicul poate semna in aceeasi zi si de acceptarea succesiunii si de vanzare cumparare? sta departe de oras,e netransportabil si deplasarea notarului pana la el e destul de scumpa si as dori sa termin intr-o singura zi.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 08:29, 14 Aprilie 2014
extrasul de carte funciara, certificat fiscal...cam greu sa terminati in aceasi zi. incercati sa pregatiti din timp. vorbiti cu notarul, sa va puneti la punct cu actele
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este imposibil sa faceti succesiunea si vanzarea in aceeasi zi! Notarul nici nu elibereaza certificatul de mostenitor in aceeasi zi si in plus trebuie intabulare in Cartea Funciara ..... Bunicul poate sa faca o procura prin care imputerniceste pe cineva (nu pe dvs. ci o alta persoana de incredere) sa vinda imobilul.
va poate da bunicul procura sa mergeti sa faceti cerere de deschidere a succesiunii si sa-i dati notarului actele necesare iar la dezbaterea succesiunii care va fi stabilita pt o anume zi, vine bunicul si in aceasi zi notarul elibereaza certificatul(asa este firesc). puteti dezbate dvs succesiunea toata, in numele bunicului, prin procura si ulterior sa vina bunicul cand pregatiti "terenul" pt vanzare.
:whistle: dar si pt procura trebuie sa mearga la notar...
Domnule avocat,problema ar fi ca bunicul vrea toata suma de bani altfel nu semneaza nimic,nici succesiune nimic! e o suma destul de mare..Eu nu am incredere sa ii dau banii inainte deoarece fiind in varsta poate deceda pana finalizez eu actele si raman fara bani.In afara de antecontract,ce varianta ar fi sa ii dau banii in ziua in care a semnat pe actele de vanzare? pot face succesiunea cu fii sai maine si apoi sa fac cartea funciara plus cadastru si ce mai e...sa iau notarul si ma ma duc la el peste vreo 3 saptamani?cam atat dureaza cartea funciara plus cadastru si ce mai e ..toate in regim de urgenta
Ultima modificare: Duminică, 13 Aprilie 2014
constantin29, utilizator
Procura o poate da odata cu dezbaterea succesiunii, adica notarul tot o singura data vine acasa la bunic, asa incat nu ingreuneaza cu nimic situatia.

Daca bunicul vrea banii inainte, spuneti-i ca incheiati cu fiii lui o promisiune de vanzare, intrati in posesia casei si terenului ala si faceti actele dupa ce moare el. Ca negociere, nu-i normal sa dati banii inainte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare mostenire de la mostenitori fara succesiune fermier fermier Buna ziua.Pot cumpara un teren de la mostenitori,si dupa aceea sa ma ocup de intabulare?Ar fi vorba de timp.Mostenitorii se pot intalni sa semneze ,dar nu pot ... (vezi toată discuția)
Eliberare certificat de mostenitor marian302 marian302 buna seara , in cat timp se elibereaza certificatul de mostenitor de catre notar? cateva zile sau saptamani ? mentionez ca persoana care vrea sa procedeze la ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament cu 2 mostenitori, construit inainte de 1989 ... Epuree Epuree Fiul meu vrea sa cumpere un apartament construit inainte de 1989, nu a iesit cadastrul, am o schita pe care este scrisa alta strada, cred ca a fost ... (vezi toată discuția)