avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor social, european sau romanesc pentru copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor social, european sau romanesc pentru copil

Buna seara,am si eu o intrebare dar mai intai va explic situatia mea care ar fi urmatoarea:Am 24 de ani, in ianuarie 2013 am plecat din italia unde am stat de la 14ani, la munca in germania unde era prietenul meu, am muncit o luna/doua dupa care am plecat in elvetia sa muncesc in locul unei prietene. M am intors din elvetia inapoi in germania dupa care am aflat ca sunt insarcinata, am mai stat doua luni la prietenul meu dupa care am plecat in italia la ai mei sa le dau vestea. Am plecat de la ai mei in romania pentru a schimba aerul dupa care burtica a tot crescut si nu am mai putut pleca din romania, fiind nevoita sa nasc acolo. prietenul meu adica tatal copilului stiind ca astept bebe,nu a mai dat nici un semn :((. dar nici eu nu l am mai cautat.problema e urmatoarea. Sunt o mama singura cu un bebe de cateva luni acum si nu am nici un suport, parintii nu ma pot ajuta, n-am casa n-am nimic. Am ramas cu ochii in soare si cu un copil in brate pe care nu as putea sa-l las nicaieri si nimanui. Vreau sa stiu daca pot cere vreun ajutor in germania(unde am lucrat o luna/doua cu contract si am anmeldung(adresa) sau in italia unde am lucrat dar fara busta paga ca nu mi a facut nicaieri unde am muncit. In romania nu pot sa stau ca nu am casa acolo.pot face ceva sau pot primi vreun ajutor de pe undeva? deocamdata stau in chirie in munchen dar banii se duc,eu nu pot sa muncesc ca nu are cine sa imi tina bebe. Nu stiu as fi foarte fericita sa ma ajutati cu un sfat,o idee. Bebe e tot ce miam dorit de aceea nu am recurs la avort:((
Ultima modificare: Luni, 14 Aprilie 2014
ContSters319295, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:28, 14 Aprilie 2014
Regulamentul Consiliului (CEE) nr. 1408/1971, stabileste ca alocatia europeana pentru copii este o forma de ajutor familial pentru asigurarea unui trai corespunzator a tuturor copiilor nascuti in Uniunea Europeana. Potrivit prevederilor lui, fiecare stat U.E., in functie pe posibilitatile proprii, va acorda o alocatie pentru copiii care sunt in intretinerea angajatilor de pe teritoriul sau. Regulamentul dateaza din 1971, dar romanii beneficiaza de prevederile lui din 2007, odata cu intrarea Romaniei in Uniunea Europeana.

Procedura consta in completarea a doua formulare:
- formularul E 411 – cererea de informatii privind dreptul la prestatiile familiale in statul de resedinta al familiei
si
- formularul E 401 – atestat privind componenta familiei in vederea acordarii prestatiilor familiale.

Mai multe detalii gasiti aici:
[ link extern ] /

Romanii care lucreaza de mai multi ani legal in Germania iar pana in momentul de fata nu au beneficiat de Alocatie pentru copii primesc banii retroactiv de la data la care s-au inregistrat Anmeldung in Germania.

Detalii
[ link extern ] /

[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie europeana PAMELUS PAMELUS BUNA SEARA am sii eu o intrebare ptr cine este in masura sa-mi raspunda Unde trebuie sa ma adresez ptr .plata alocatiei europene dupa complectarea ... (vezi toată discuția)
Alocatia europeana pentru copii se poate obtine daca sunt divortata? dia_dia45 dia_dia45 Buna dimineata. Poate cineva sa ma lamureasca in leg cu o problema legata de alocatia europeana? Alocatia europeana pt copii se poate obtine in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Alocatie europeana irina37 irina37 Buna ziua,deranjez cu cateva intrebari.Am 2 copii o fata de 11 ani si baiatul de 13 luni si suntem in Spania de multi ani atat eu cat si sotul.Fata este ... (vezi toată discuția)