avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Decizie medicala de incadrare in grad de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Decizie medicala de incadrare in grad de invaliditate

Buna ziua ,
Revin cu o intrebare in legatura cu pensia de invaliditate . Urmeaza sa-mi intocmesc dosarul pentru obtinerea pensiei de invaliditate ( Insuficienta renala cronica -stadiu terminal ) .Am 47 de ani si sunt bolnav din anul 2012 . M-ar interesa in ce conditii gradul de invaliditate ce va fi emis de comisia de expertiza medicala este NEREVIZUIBIL si daca pot fi incadrat cu grad de invaliditate nerevizuibil conform bolii de care sufar .
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Bob67 , utilizator 13:51, 14 Aprilie 2014
Din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice:

Art. 79
(1) Nu mai sunt supusi revizuirii medicale pensionarii de invaliditate care:
a) prezinta invaliditati care afecteaza ireversibil capacitatea de munca;
b) au implinit varstele standard de pensionare prevazute de prezenta lege;
c) au varsta mai mica cu pana la 5 ani fata de varsta standard de pensionare si au realizat stagiile complete de cotizare, conform prezentei legi.

(2) Constatarea situatiilor prevazute la alin. (1) lit. a) se face numai cu avizul Institutului National de Expertiza Medicala si Recuperarea Capacitatii de Munca sau al comisiilor centrale de expertiza medico-militara ale Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Administratiei si Internelor si Serviciului Roman de Informatii, dupa caz.

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionar de invaliditate gradul 3; nerevizuibil dani3445 dani3445 Buna,am si eu o intrebare ,va rog,sint pensionar pe caz de boala de 14 ani ,Am 40 de ani,Avind in vedere ca boala pe care o am e netratabila,nu pot sa ma ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate nerevizuibila Marian-43 Marian-43 Pensionar cu pensie de invaliditate gradul 2 (plaman drept extirpat , pneumopectomie , din 2004), in varsta de 43 ani...poate sa treaca la pensie ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate nerevizuibila baraviorel baraviorel tatal meu inplineste anul din acesta 60 ani ,din 2003 estela pensie pe caz de boala gradul 3 de invaliditate,la ani acestia are dreptu sa fie pensia ... (vezi toată discuția)