avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Numere de inmatriculare schimbate cu ale altei masini
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Numere de inmatriculare schimbate cu ale altei masini

am condus in urma cu 2 saptamani o masina cu numerele altei masini ale unui prieten,ca sa intelegeti mai bine,masina mea nu avea asigurare si am decis sa ii pun numerele masinii prietenului meu fiind aceasi marca si aceiasi culoare am crezut ca fac si eu ceva si am facuto lata..ma prins politia si mia luat permisul si numerele de pe masina fiind numerele prietenului meu,mentionez ca ambele masini erau in regula nu furate etc..va cer ajutorul pentru ca domnii politisti nu am vrut sami explicce cat dureaza,ce patesc,cum imi iau permisu inapoi,mai mentionez ca nu am mai facut nici o fapta niciodata si am cazierul curat..va multumesc
Cel mai recent răspuns: iga , utilizator 07:58, 11 Mai 2009
Art. 85(2) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai cu număr fals de înmatriculare sau de înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
In cazul in care nu ai antecedente penale,probabil se va pronunta o pedeapsa cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei, in baza art.81 Cod penal.Dar este posibil si sa scapati doar cu o amenda administrative. Depinde de mai multi factori.Succes.
multumesc frumos da mia scpus si domnul politai ca asa crede si el ca o sa iau o amenda penala.intrebari:imi apare in cazier??si permisul de conducere cum il iau inapoi sau mil ia de tot??
Amenda penala va apare i n cazier , cea administrativa nu. permisul , depinde pe ce periada il aveti suspendat.
inca o data multumesc frumos,permisu din seara cu pricina mia fost luat,fara drept de circulatie din seara acea,adica fara dovada si nu scrie pe ce perioada este retinut..daia nu stiu..daca ati putea sa ma ajutati cu ceva raspunsuri la asta va multumesc
este cineva sa ma ajute in intrebarea cu permisul meu ca sunt disperat timpul trece si sunt pe cale sa imi pierd serviciul ca lucram ca sofer,:(

Alte discuții în legătură

Permis auto florin882012 florin882012 buna seara, daca am circulat cu numere false si m-a prins politia mii le-a ridicat, si numerele si carnetu de conducere in schimb nu mi-a dat nici-un proces ... (vezi toată discuția)
Conducere sub influenta bauturilor alcoolice si cu nr provizorii expirate Rus Norbert Rus Norbert Buna,Ma numesc Rus Norbert si in data de 26.04.09 am avut o urgenta si a trebuit sa ma deplasez cu masina intr-o alta localitate situata la 40km de domiciliul ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis auto plus testare decarrera decarrera Am condus masina unei prietene si avea numerele de inmatriculare provizorii expirate.Am fost oprit de un echipaj de politie si am primit o amenda de 360 de lei ... (vezi toată discuția)