avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restante intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restante intretinere

Buna ziua.
Locuiesc intr-o garsoniera inchiriata. Am facut restanta pentru o suma de aprox.1500 ron, si dobanda 900 ron. Intrebarea mea ar fi ca la data de 31 mai an current ma mut din aceasta locuinta, am posibilitatea sa fac o cerere catre asociatiei ca dobanda sa-mi fie stearsa la momentul achitarii integrale a restantei?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: yume21 , utilizator 20:51, 23 Aprilie 2014
elga50 a scris:

Suma de 900 lei nu este dobanda, ci penalizari, iar acestea nu se pot sterge daca au fost calculate si puse pe liste.

Puteti face cerere, dar sa nu va asteptati sa vi se si aprobe.

Din curiozitate am intrebat. Vroiam sa stiu ce sanse am.
Suma de 1800 includea si cheltuielile de intretine si penalitatile???.
Daca 1800 includea si penalitatile trebuiau obligatoriu sa dispara prin achitarea lor.
Termenul de 4 ani nu stiu de unde e scos????
gogo_ionut a scris:

Suma de 1800 includea si cheltuielile de intretine si penalitatile???.
Daca 1800 includea si penalitatile trebuiau obligatoriu sa dispara prin achitarea lor.
Termenul de 4 ani nu stiu de unde e scos????

Nu. Suma de 1800 era doar restanta. In afara de penalitati. Termenul de 4 ani mi sa zis cei de la asociatie. Secretara.
gogo_ionut a scris:

Nu se pot sterge. Si oricum in mod normal ar trebui sa platesti intai penalitatile de 900 lei si apoi suma principala intretinerea 1500.

Atentie, orice suma restanta se incaseaza cronologic. Nici vorba sa se ia intai cei 900 de lei penalizari si dupa aceea cei 1500. Din totalul datoriei se sting concomitent din restanta efectiva cu penalizarile aferente.
Penalizarile acelea imi par cam puse din burta. Acolo este vorba de un administrator urechist.
De sters, se pot sterge sau modifica cuantumul lor, in urma unui eventual proces in care se dovedeste prin expertiza faptul ca au fost calculate incorect.
Nu stim daca este urechist administratorul...sau nu.
Utilizatorul ne da date prea putine despre perioada cand a facut acele restante din iarna si perioada cand a acumulat restantele ulterioare de 1500 lei.

Plus ca nu ne spune daca cei 900 lei includ si penalizarile initiale de 500 lei sau nu.
Ce stim este doar ca in primavara anului trecut a achitat principalul si nimic din penalizari. Deci putem presupune ca administratorul a incasat de-a lungul timpului numai cotele si a lasat penalizarile neincasate.

Sunt o multime de intrebari la care nu avem raspuns, asa ca nu putem sa ne pronuntam ferm asupra cuantumului acestor penalizari.

Intrebarea era daca i se pot sterge penalizarile ca urmare a achitarii cotelor restante in intregime.

Alte discuții în legătură

Despre penalizari - calcul si incasare jenicaprod jenicaprod Ce procent de penalizari poate aplica o asociatie de proprietari? In cazul unui debit la care s-au calculat penalitati, in cazul unei plati partiale ce se ... (vezi toată discuția)
Calcul și ștergere penalități de întârziere asociație proprietari leonardy44 leonardy44 Buna ziua! cota lunara de contributie la asociatia de proprietari este de aproximativ 900 lei; penalitatile de intarziere peste 5000 lei... s a tot acitat si ... (vezi toată discuția)
Penalizari la cotele de intretinere UAN69 UAN69 ESTE CORECT SA TI SE PUNA PENALIZARE DE 31,90% LA INTARZIEREA PLATII CHELTUIELILOR DE INTRETINERE ? #-o (vezi toată discuția)