avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Poate beneficia un salariat aflat in incapacitate ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Poate beneficia un salariat aflat in incapacitate temporara de munca de adaos de pasti conform CCM?

Buna ziua. As vrea sa stiu daca un angajat aflat in incapacitate temporara de munca (de aproximativ un an) care a fost concediat in baza art. 65 C. muncii datorita dificultatilor economice ale firmei, desi acesta se afla in concediu medical (si se afla si in prezent) poate beneficia de adaos de pasti? Situatia cu acest angajat sau fost angajat este atipica.... deoarece acesta asa cum am aratat mai sus desi se afla in concediu medical a fost disponibilizat ptr. motivele mai sus aratate, iar intre timp firma a fuzionat, are o noua organizare, respectiv din Filiala a devenit Sucursala ... In aceste conditii ( respectiv acesta figureaza in Revisal ca fiind activ) primeste aceslasi drepturi ca ceilati angajati? Va rog sa ma lamuriti, precizez ca acestuia ii sunt platite drepturile salariale conform certificatului medical.....Mentionez de asemenea ca acesta a actionat firma in judecata intrucat i-a desfacut contractul de munca in perioada in care se afla in concediu medical. Va rog sa imi sugerati o solutie legala.
Cel mai recent răspuns: cristina69 , utilizator 18:40, 15 Aprilie 2014
Art.49 C.mun.
(1) Suspendarea contractului individual de munca poate interveni de drept, prin acordul partilor sau prin actul unilateral al uneia dintre parti.
(2) Suspendarea contractului individual de munca are ca efect suspendarea prestarii muncii de catre salariat si a platii drepturilor de natura salariala de catre angajator.
(3) Pe durata suspendarii pot continua sa existe alte drepturi si obligatii ale partilor decat cele prevazute la alin. (2), daca acestea sunt prevazute prin legi speciale, prin contractul colectiv de munca aplicabil, prin contracte individuale de munca sau prin regulamente interne.
...

Asadar, daca prin contractul colectiv de munca aplicabil, prin contractul individual de munca sau prin regulamentul intern este prevazuta acordarea primei de Pasti si pentru persoanele al caror c.i.m. este suspendat, atunci salariatii in cauza beneficiaza de acesta prima..
Din pacate si CCM-ul sucursalei este expirat... dar in conditiile in care ceilalti angajati aflati in incapacitate temporara de munca beneficiaza de acest adaos.... poate beneficia si angajatul in cauza?
V-am explicat in mesajul anterior ca, numai in conditiile in care este prevazut asa ceva in contractul colectiv de munca aplicabil, prin contractul individual de munca sau prin regulamentul intern al angajatorului se poate beneficia de asa ceva.
O.K Multumesc am inteles.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de plata a drepturilor salariale in urma suspendarii cim vavas vavas Buna ziua! Sunt in proces civil cu angajatorul pentru anularea suspendarii CIM.Avocatul meu a cerut angajatorului plata drepturilor salariale de la data ... (vezi toată discuția)
Angajat cu contract suspendat Fekker Ana Fekker Ana Un angajat cu contract de munca suspendat are dreptul la adeverinta pentru medic si la concediu medical? (vezi toată discuția)
Vechime munca getab68 getab68 Buna seara, De 15 luni sunt in concediu medical cod 14. Aceste zile de concediu medical sunt trecute ca si vechime in campul muncii ? Dupa 18 luni de ... (vezi toată discuția)