avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reducere salariu pe cm
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reducere salariu pe cm

Va rog sa imi spuneti daca conform noului cod al muncii este posibil reducerea salariului pe cartea de munca fara a schimba incadrarea sau timpul de lucru. Mai exact: pana acum a fost incadrat cu studii superioare si i s-a spus ca, conform noului cod, salariu ii poate fi redus nemai tinandu-se cont de studii.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:39, 15 Aprilie 2014
Art.14 C.mun. (1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
...
e) salariul;
...

Regula in materie de modificare a contractului individual de munca este modificarea prin acordul partilor. Prin exceptie, este posibila modificarea unilaterala numai in cazurile si conditiile expres prevazute de lege, , si anume:
- detasare
- delegare
- în cazul unor situaţii de forţă majoră
- cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsură de protecţie a salariatului.

Este posibilă modificarea unilaterală a salariului, prin decizie a angajatorului, în ipoteza incidenţei unui act normativ sau a unui contract colectiv de muncă.


Prin urmare, atacati in instanta modificarea unilaterala a c.i.m., sub aspectul salariului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prevederi cim nicky63 nicky63 Buna ziua. Prin aditional la cim semnat si intrat in vigoare cu 01.05.2016 mi se acordau in plus la co 9 zile suplimentare pentru lucru in conditii deosebite ... (vezi toată discuția)
Modificare functie in multinationala liliana-gina liliana-gina Am fost anuntati ca se va modifica organigrama. Eu cand am fost angajata am fost angajata pe functie de conducere. Sunt si la ora actuala pe ... (vezi toată discuția)
Schimbare încadrare la locul de munca Andrioaiei Ciprian Andrioaiei Ciprian Pana azi am activat în firma ca si Reglor Masini Unelte. Azi am fost chemat sa mi se comunice ca din data de șase ianuarie 2020 imi va fi schimbată ... (vezi toată discuția)